Listedeki şartları sağlana 10.731 TL ödeme! Devlet işi olmayanı maaşa bağlıyor

İşi olmayanlara maaş desteği başvuruları başladı! Tutarlar belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.
Listedeki şartları sağlana 10.731 TL ödeme! Devlet işi olmayanı maaşa bağlıyor

İŞKUR işsizlik maaşı güncel tutarları açıklandı! 10 bin 731 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İŞKUR GÜNCEL İŞSİZLİK MAAŞLARI

İşi olmayan vatandaşlar İŞKUR'un işsizlik ödemelerini araştırmaya devam ediyor. İşsizlik maaşı ödemelerini alabilmek için belirli şartların taşınması gerekiyor. Ödemeden faydalanabilmek için kişilerin işten çıkarıldıktan sonraki 30 gün içinde başvurularını yapmaları gerekiyor. 30 gün süre geçtikten sonra başvuru yapma hakkı devam etse de ödemeler kesiliyor. Yani işsizlik maaşı 6 ay olarak ödeniyorsa daha geç sürede başvuru yapan kişiler bu süreden daha az ödeme alıyor.

işsizlik maaşı güncel tutarları

 İşsizlik maaşı tutarları asgari ücretle birlikte artış gösteriyor. Yapılan zamlar sonrasında en düşük işsizlik maaşı 5 bin 365 TL, en yüksek işsizlik maaşı 10 bin 731 TL oldu. Ödemeler kişilerin sigorta ve prim günlerine göre değişkenlik gösteriyor. 600 gün sigortalı çalışan kişilere 180 gün, 00 gün sigortalı çalışan kişilere 240 gün, 1080 gün sigortalı çalışan kişilere 300 gün işsizlik maaşı ödeniyor. İşsizlik maaşı alırken dikkat edilmesi gereken şartlar şu şekilde; Yurt dışı çıkışı, yeni bir işe başlama, silah altına alınma, SGK yaşlılık maaşı alınması, ikamet adresi değiştirilmesi.