LPG ve mutfak tüpü zamlanıyor! Yeni fiyatlar belli oldu!

Vatandaşları zorlayacak bir zam haberi daha geldi. LPG fiyatlarına zam yapılacağı öğrenildi. Bu zam aynı zamanda mutfak tüpü fiyatlarını da etkileyecek ve bir zam da mutfak tüpüne gelecek.
LPG ve mutfak tüpü zamlanıyor! Yeni fiyatlar belli oldu!

Hayat pahalılığı vatandaşların en büyük sorunu olmaya devam ederken yeni zam haberleri de gelmeye devam ediyor. Emlak365’in ulaştığı kaynaklara göre LPG’ye zam gelecek. LPG’nin fiyatına yapılacak olan bu zam ile beraber aynı zamanda mutfak tüpleri de zamlanacak. Bu şekilde çok geniş bir kitle yapılacak zamdan etkilenecek.

LPG’de maliyet artışları vatandaşlara yansıtılacak. Yapılan maliyet hesaplamalarındaki artışlar beraberinde yeni zamları getirdi. Zamlı fiyatlarla karşı karşıya kalacak olan vatandaşların harcama tutarları küçük bir miktar daha artmış olacak. LPG zammının mutfak tüpü ve otogaz ile sınırlı kalmayacağı zaman içerisinde geniş bir fiyatlamada etkili olabileceği tahmin ediliyor.

LPG’YE ZAM YAPILACAK!

LPG otogaz için yeni bir zam kararı belli oldu. Bu zam kararına göre LPG otogaz fiyatları 1,07 TL zamlanacak. Araç sahipleri Cuma gününden itibaren geçerli olacak zammın ardından İstanbul’da 11,70 TL’den, Ankara’da ise 11,96 TL’den LPG otogaz almaya başlayacaklar. Bu fiyatlar iller bazında nakliye ve bayi karı maliyetleri ile küçük miktarlarda değişik gösterebilir. Zamlı fiyatlarla LPG otogaz almak istemeyenler zam kararı uygulanana kadar alım yapabilecekler.

MUTFAK TÜPÜ DE ZAMLANIYOR!

LPG’ye gelecek zam sadece otogaz ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda mutfak tüpü de zam ile karşı karşıya kalacak. Yapılan hesaplamalara ve alınan bilgilere göre 12 kilogramlık mutfak tüpüne de bu LPG zammı 13 TL olarak yansıyacak. İstanbul’da 345 TL’ye satılan mutfak tüpü yeni zam ile beraber 358 TL’ye yükselecek. Ankara’da ise 337 TL olan mutfak tüpünün fiyatı 350 TL’ye çıkacak. İzmir’de şu anda mutfak tüpü 341 TL’ye satılırken zam sonrası fiyat 354 TL’ye yükselecek.

FİYATLAR FİRMAYA VE İLE GÖRE DEĞİŞEBİLİR!

Mutfak tüpü fiyatlarını araştıranlar oldukça farklı fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Bazı firmalar kar paylarını düşürüp yükselterek bunu fiyatlara yansıtabiliyorlar. Ayrıca iller arasında da maliyetlerden kaynaklı olarak fiyat farkı oluşuyor. Aynı ilde farklı mutfak tüpü fiyatları bundan dolayı mümkün olabiliyor. Benzer şekilde LPG otogazda da fiyat farklarını küçük çaplı da olsa görmek mümkün oluyor.