Maaş promosyonunda hesaplar değişti! Emeklilere daha yüksek ödeme yapacaklar!

Emekli maaş promosyonu kampanyalarında yapılan son güncellemeler merak ediliyor. Kamu bankaları ile özel bankalarda emekli maaş promosyonlarında son durum merak ediliyor. En yüksek emekli maaş promosyonu hangi bankada?
Maaş promosyonunda hesaplar değişti! Emeklilere daha yüksek ödeme yapacaklar!

Emekliler için ek gelir haline gelen emekli maaş promosyonlarına dair araştırmalar hız kazandı. Şubat ayında emekli maaş promosyonu kampanyaları daha da önem kazandı. Ocak ayında maaşlarına zam yapılan emekliler artık daha fazla tutarda maaş promosyonu alabiliyorlar. Maaşlarının yükselmesi ile alabilecekleri promosyon tutarları artan emekliler anlaşma yapacakları bankaları araştırıyorlar. 

EMEKLİLERİN MAAŞ PROMOSYONLARI NASIL ARTTI?

Emekli maaş promosyonu sisteminde emekliler şu anda çok daha fazla promosyon ödemesi alabiliyorlar. Esasında bankalar emekli promosyonlarında bir artışa gitmediler. Ancak emeklilerin maaşlarına Ocak zamları eklenince alabilecekleri promosyon tutarı da artmış oldu. 

SGK ile tüm bankalar arasında 1 Kasım 2022 tarihinde uygulamaya giren emekli maaş promosyonu protokolünde belirli maaş baremleri belirlenerek asgari promosyon tutarları tespit edilmişti. Bu kapsamda 3.500 TL'ye kadar maaşı olan emeklilere 3.000 TL, 3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli maaşı olanlara 3.500 TL, 7.500 TL ile 10.000 TL arası emekli maaşı olanlara 4.500 TL, 10.000 TL ve üzerinde emekli maaşı olanlara 5.000 TL emekli maaş promosyonu verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu tutarlar asgari tutarlardı ve bankalar daha az bir promosyon ödemesi yapamıyorlar. 

Emekli maaşlarına Ocak ayında zam gelince maaş baremleri arasında geçişler oldu. En düşük emekli maaşı alan emekliler bir üst bareme geçerek en az 3.500 TL promosyon almaya başladılar. Bu şekilde baremler arasında yükselmeler oldu ve emekliler bir üst seviyeden maaş promosyonu almaya hak kazandılar. Bankalar ile görüşmeler yapan emekliler kendilerine en yüksek maaş promosyonunu veren bankalar ile anlaşarak Şubat ayı için promosyon ödemelerini alabiliyorlar. 

REKOR İKİ BANKADA!

Emekli maaş promosyonunda rekor şu anda iki özel bankada bulunuyor. Bu bankaların emekli müşterisi olan ve maaşlarını taşıyan emekliler en yüksek emekli maaş promosyonunu alıyorlar. Bu kapsamda emekliler İş Bankası ile ING Bank'tan 7.500 TL'ye kadar maaş promosyonu alabiliyorlar. Üstelik ING Bank kolay şartlarla ek olarak 1.000 TL de bonus hediye ediyor.

İKİ BANKADAN 7 BİN TL!

Emeklilere maaş promosyonu olarak 7 bin TL'ye kadar ödeme yapan Akbank ile Yapı Kredi Bankası da yüksek promosyon ödemesi yapan bankalar arasında yer alıyorlar. Kamu bankaları ise asgari seviyeden maaş promosyonu ödemeye devam ediyorlar.