Maaşlara 3.500 TL zam! Emeklilere Temmuz zammı, en düşük emekli maaşı açıklaması!

Emekli maaşlarına Temmuz ayında oldukça kapsamlı bir zam yapılacağı açıklanırken buna dair ilginç rakamlar gündeme getirilmeye başlandı. Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Emekliler 3.500 TL zam mı alacaklar?
Maaşlara 3.500 TL zam! Emeklilere Temmuz zammı, en düşük emekli maaşı açıklaması!

Emekli maaşları ile alakalı olarak zam beklentisi gerçeğe dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı Memur-Sen Genel Kurulu’nda bir konuşma yapmış ve emekli maaşlarına seçimden sonra zam yapılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zammın 7.500 TL üzerinde maaş alan emeklilere daha fazla yansıtılacağını söyledi. Bu kapsamda bulunan emekliler herhangi bir maaş zammı almazken 7.500 TL altında maaşı olan emeklilerin maaşları 7.500 TL’ye tamamlanmıştı. Böylece emeklilerin maaşları arasında oluşan dengesizliğin giderilmesi amaçlanıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaş zammı ile alakalı olarak yaptığı açıklamalar heyecan yaratırken maaş zammı hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Buna göe emeklilere iki aşamalı bir maaş zammı verilecek. Temmuz ayında önce enflasyondan kaynaklanan zam maaşlara uygulanacak. Bundan tüm emekliler eşit oranda faydalanacaklar. 6 aylık enflasyonun da yüzde 20 ile yüzde 25 arasında bir rakam olması bekleniyor.

Bunun üzerine de refah payı artışı eklenecek. Refah payı tüm emeklilere eşit olarak yansıtılmayacak. 7.500 TL emekli maaşı alanlara biraz daha az oranlı, 7.500 TL ile 10.000 TL arası maaş alan emeklilere biraz daha fazla oranlı, 10.000 TL emekli maaşı olanların maaşlarına da en yüksek refah payı zammı eklenecek. Bu oranların yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişmesi bekleniyor.

MUSTAFA DESTİCİ’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Cumhur İttifakı ortağı olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici ilginç açıklamalar yapmaya devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açık şekilde karşı çıktığı EYT’de staj ve çıraklık sorununun çözümü için seçim sonrasına dair net açıklama yapan Mustafa Destici bir de emekli maaşlarına dair rakam verdi.

Mustafa Destici emekli maaşlarına yapılacak zamma dair konuşarak, “Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz ne istiyor. Maaşları artsın istiyorlar. Arttırıldı ama inşallah Temmuz ayında en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11.000 TL olacak.” dedi.

En düşük emekli maaşı şu anda 7.500 TL olarak ödeniyor. 11.000 TL’ye yükselmesi için net 3.500 TL zam yapılması gerekiyor. Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında eğer yüzde 46 zam yapılırsa bu rakama ulaşılabilecek.