Maliye Bakanlığı'ndan maaş açıklaması! Erken ödenecek, gün belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından maaş ödemelerine dair alınan kararın ayrıntıları belli oldu. Buna göre memurların, kamuda çalışan sözleşmeli personellerin ve işçilerin Şubat maaşlarının ödeneği tarih belirlendi.
Maliye Bakanlığı'ndan maaş açıklaması! Erken ödenecek, gün belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bugün bir karar alınmış ve memurların, kamuda sözleşmeli personellerin ve işçilerin Şubat maaşlarının deprem yaşanan illerle sınırlı kalmak kaydıyla erken ödenmesi kararlaştırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan genelge ise ilgili birimlere gönderilerek maaş ödemelerinin yapılması için 15 Şubat’ın beklenmemesi gerektiğini bildirmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu yönde hemen çalışmalara başlarken ikinci bir karar alındı.

TÜM TÜRKİYE’DE MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK!

Sadece depremden etkilenen 10 ilde bulunan memurların, sözleşmeli kamu personellerinin ve kamu işçilerinin maaşları erken ödenecekti. Bakanlık bu kapsamı genişleterek tüm Türkiye’de bu maaşların erken ödemesini kararlaştırıldı. Bu konuda da çalışmalar hemen başlatıldı. Gerekli kaynak maaşlarının hesaplanmasının ardından hemen bankalara iletilecek ve ödemeler çok geçmeden hesaplara yatacak.

MAAŞLAR HESAPLARA CUMARTESİ GÜNÜ YATACAK!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Türkiye’nin tamamında memurların, sözleşmeli personellerin ve kamu işçilerinin Şubat maaşlarının ne zaman ödeneceği belirlendi. Buna göre tüm bu çalışanların Şubat maaşları 15 Şubat yerine 11 Şubat’ta ödenecek. Cumartesi günü tüm maaşlar ilgili kamu çalışanlarının banka hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİ MAAŞLARININ ÖDEME GÜNÜ DEĞİŞMEDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maaşları erken ödeme kararını almalarının ardından emekliler de kendilerine erken maaş ödemesi yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladılar. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan ve başka kentlere tahliye edilen ya da edilecek emekliler maaşlarının erken ödenmesini talep ediyorlar. Bu kişilerin barınma, gıda gibi ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak ama emekliler kendilerine ek masraflar için maaşların erken ödenmesini istiyorlar.