Meclisten EYT ve sözleşmeli personele kadro müjdesi bekleyenlere kötü haber yeni karar alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan EYT açıklaması ve sözleşmeli personele kadro müjdesi için beklenen Aralık ayı sonu ne yazık ki TBMM tarafından alınan karar ile 2023 yılına kaldı.
Meclisten EYT ve sözleşmeli personele kadro müjdesi bekleyenlere kötü haber yeni karar alındı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları ve sözleşmeli personele kadro düzenlemesi için müjdeli haber bekleyenler bir kere daha hayal kırıklığına uğradı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Aralık ayı sona ermeden meclise sunulması beklenen yasal düzenleme ne yazık ki 2023 senesine kaldı. 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan gezisine çıkmadan önce uçağa binmeden yaptığı açıklamasında 2023 yılı gelmeden EYT sorununu gündemden çıkaracaklarını duyurmuştu. Bu kapsamda EYT yasa teklifinin Ocak ayından önce meclise sunulması bekleniyordu. Ancak TBMM'de dün alınan karar ile düzenleme tüm açıklamaların aksine 2023 senesine sarkmış oldu. 

EYT'DE SON DAKİKA BUGÜN MECLİS KARARI! 

Milyonlarca kişinin erken emeklilik hayali kurarak beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Bir süredir EYT'de yeni yaş sınırı şartı iddiaları ile gündemde olan ve bu nedenle kanun teklifinin daha da önem kazandığı EYT yasası için herkes 31 Aralık tarihine kadar meclise sunulacağı beklentisi içerisindeydi. 

Ancak ne yazık ki dün mecliste alınan yeni karar ile hem EYT yasası hem de sözleşmeli personele kadro düzenlemesi 2023 senesine ertelenmiş oldu. Dünkü meclis oturumunda yapılan oylama ile meclisin 26 Aralık 2022 Pazartesi günü tatile gireceği ve 3 Ocak 2023 Salı gününe kadar oturumlarına ara vereceği açıklandı. Açıklanan karar kapsamında 26 Aralık tarihine kadar gündeme alınan yeni yasa tekliflerinin görüşüleceği ve karara bağlanacağı belirtildi. 

EYT VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO KONUSUNDA SON DURUM NE?

Milyonlarca çalışanın kaderini belirleyecek olan EYT yasası ve sözleşmeli personele kadro konusunda böylelikle gözler 3 Ocak 2023 tarihine çevrilmiş oldu. 3 Ocak tarihinde yeniden mesaisine başlayacak olan mecliste görüşmeler başlayacak. Ancak meclis tatile girmeden önce AK Parti tarafından her iki tarafı da ilgilendiren kanun teklifinin meclise sunulabileceği, böylelikle soru işaretlerini giderilebileceği, görüşmelerin ise Ocak ayına kalabileceği belirtiliyor. EYT kanun teklifinin bu durumda 26 Aralık tarihine kadar yani 5 gün içinde meclise gelmesi gerekiyor.