Meclisten memur ve emekliye güzel haber! Her ay maaşa ek refah payı ikramiyesi için kanun teklifi verildi

Memur ve emekli maaşı için gözler Aralık ayı enflasyonu ve son 6 aylık enflasyon farkı toplamına çevrilirken meclisten güzel haber geldi. Memur ve emekliye refah payı ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verildi.
Meclisten memur ve emekliye güzel haber! Her ay maaşa ek refah payı ikramiyesi için kanun teklifi verildi

Meclisten güzel haber geldi emekli ve memurlara aylık 360 TL refah payı ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verildi! Milyonlarca memur ve emeklinin geçim derdi enflasyondaki yükseliş ile artarken alım gücü düşen vatandaş için meclisten sevindirici bir haber geldi.

Meclise sunulan 27/6/1989 Tarihli ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında memur ve emeklilere her ay refah payı ikramiyesi ödenmesi talep edildi. Söz konusu kanun teklifi TBMM plan ve bütçe komisyonuna gelmek için beklerken kanun teklifinin yasalaşması durumunda milyonlarca emekli ve memura her ay almış oldukları maaşın yüzde 3'ü tutarında refah payı ikramiyesi aylık olarak maaşlarına ek ödenecek. 

MEMURLARA VE EMEKLİLERE YÜZDE 3 REFAH PAYI İKRAMİYESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise sunulan 27/6/1989 Tarihli ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemde büyük yankı uyandırdı. Söz konusu kanun teklifi kapsamında devlet memurları ve emeklilerine aylıklarının yüzde 3'ü kadar her ay refah payı ikramiyesi ödenmesi istendi. 

Meclisten memur ve emekliye güzel haber! Her ay maaşa ek refah payı ikramiyesi için kanun teklifi verildi

27/6/1989 TARİHLİ VE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki madde eklenmiştir.

"EK MADDE 39- 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamındaki kamu görevlileri ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara her ay gelir, aylık veya ücretleri ile birlikte, her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarının %3'ü oranında refah payı ikramiyesi ödenir.

Bu madde kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunca yapılacak ödemeleri karşılamak amacıyla gerekli olan tutar, yazılı talebe istinaden ayrıca fatura aranmaksızın Hazinece Kuruma ödenir.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birlikte belirlenir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 MEMUR VE EMEKLİLERE REFAH PAYI İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ, KİM KAÇ TL ALACAK?

Söz konusu kanun teklifi meclise sunulurken komisyondan onaylanması durumunda meclis gündemine gelecek. Burada çoğunluk tarafından onay verilmesi halinde kanunlaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanması durumunda emeklilere ve memurlara aylık yüzde 3 oranında refah payı ikramiyesi ödenecek. 12 bin TL maaş alan bir emekli ya da memur bu durumda 360 TL aylık ikramiye almaya hak kazanacak. Her memur ve emekli için söz konusu ödeme kendi maaşı üzerinden hesaplanacak ve yüzde 3 olarak yatırılacak.