Memur ve emekli maaş zammında yeni detay! O kişilerin maaşlarına 2.500 TL ek zam verilecek!

Memurlara ve emeklilere verilen maaş zammının belli olmasından zam hesapları yapıldı. Ancak Ocak ayında maaşlarına ek zam gelecek bazı memur ve emekliler bulunuyor. Hangi memurların ev emeklilerin maaşlarına ek zam yapılacak?
Memur ve emekli maaş zammında yeni detay! O kişilerin maaşlarına 2.500 TL ek zam verilecek!

Türkiye’de memurların ve emeklilerin Ocak 2023 maaşları resmen açıklandı. Buna göre maaşlara yüzde 25 zam uygulanacak. Bu zam oranı hem memurları hem de emeklileri çok fazla memnun etmemiş olsa da bazı memurlar ile emekliler için ek zam detayı ortaya çıktı. Bu memurların ve emeklilerin maaşlarına yüzde 25 zamdan ayrı olarak bir ek zam uygulaması yapılacak.

3600 EK GÖSTERGE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR!

Memurlar uzun yıllar 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmasını beklemiştiler. Ek gösterge düzenlemesi 2022 yılı için yasalaştı. Ancak bu düzenlemenin uygulama tarihi 15 Ocak 2023 olarak belirlendi. Kanunda belirtilen mesleklerdeki ve pozisyonlardaki memurların ek göstergeleri arttırılacak. Öğretmenler, polisler, hemşireler ve din görevlileri başta olmak üzere çok sayıda memurun ek göstergesi 2200 ve 3000’den 3600’e yükselmiş olacak. Bu da hem maaşlarda hem de ikramiyelerde ek zam anlamına geliyor.

EK GÖSTERGE ZAMMI VERİLİYOR!

Ek gösterge artışı ile memurlara ve memur emeklilerine maaş zamları verilecek. Örnek hesaplamalara göre ek göstergesi 3000 olan bir memur emeklisinin bu göstergesi 3600’e çıkarıldığında 25 yıl hizmeti varsa emekli maaşında 1.600 TL artış olacak. Eğer hizmet süresi 30 yılsa emekli maaşı 1.700 TL yükselecek.

Ek gösterge zammı çalışmaya devam eden memurları da etkileyecek. Göstergesi yükselen memurların maaşlarında da 2.500 TL’ye kadar artış yapılması bekleniyor. Buna dair hesaplamalar memur maaş zamlarının belli olmasından sonra yeniden yapılmaya başlandı. Bazı memurların maaşları yüzde 25’ten daha fazla yükselmiş olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDE EK ARTIŞ!

3600 ek gösterge düzenlemesi kapsamında olan memurlar emekli olmak için bu düzenlemenin yürürlüğe girmesini beklemeye başlamıştılar. Çok sayıda memur emeklilik zamanı gelmesine rağmen 15 Ocak 2023 tarihini bekliyorlardı. Bu şekilde memurlar emekli olurken ortalama olarak 70 Bin TL daha fazla emekli ikramiyesi alabilecekler. 15 Ocak’tan sonra yoğun bir şekilde memurların emekli olma işlemi yapacakları tahmin ediliyor. Emekli ikramiyesi ile kendilerine bağlanacak olan emekli maaşı yükselecek olan bu memurlar için emekli olmak oldukça cazip olacak.