Memur ve emekli maaşlarına seçim zammı kararı! Tarih belli oldu, açıklama yapılacak!

Memurların ve emeklilerin maaşlarına ek zam kararı alındığı iddia edilirken bu zamma dair detaylar da kamuoyuna yansımaya başladı. Memur ve emekli maaşlarına ne kadar ek zam yapılacak?
Memur ve emekli maaşlarına seçim zammı kararı! Tarih belli oldu, açıklama yapılacak!

Seçimlerin öncesinde vatandaşların gönlünü alabilmek için hükümet tarafından yeni kararlar alınıp devreye sokuluyor. Bu kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumun farklı kesimlerine verdiği müjdelere devam edileceği bildirildi. memurların ve emeklilerin gönlünü almak isteyen hükümetin ek zam hazırlığı yaptığı Ankara kulislerine yansıdı. Bu ek zam ile alakalı olarak kamuoyuna sızan bilgiler hem memurları hem de emeklileri heyecanlandırdı. 

MAAŞLARA EK ZAM YAPILACAK!

Memur ve emekli maaşlarına ek zam yapılmasına dair masada bazı formüllerin olduğu ve bu formüller üzerinde son çalışmaların yapıldığı bildirildi. Bu farklı maaş zammı planlarından birisi hakkında karar verilecek. İki ayrı zam planının masada olduğu bildirilirken bunlardan ilki seyyanen zamdan oluşuyor. Tüm memurların ve emeklilerin maaşlarına 2.000 TL seyyanen zam yapılması değerlendiriliyor.

Bir diğer formül ise Temmuz ayında yapılacak olan zammın öne çekilmesi şeklinde olacak. Buna dair karar verilirse özel bir maaş zammı oranı belirlenecek. Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı için enflasyon rakamlarının belli olması gerekecek. Bu belli olmadan zam yapmayı planlayan hükümetin refah payını da devreye sokarak maaş zammını Ocak ayında olduğu gibi yüzde 30 olarak belirlemesi planlanıyor. Bu durumda maaşlara yüzde 30 zam yapılacak ve Temmuz ayında maaş zamları olmayacak. 

ZAMLI MAAŞLAR SEÇİM SONRASI

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamların ne zaman yapılacağına dair ise bir takvim sıkışıklığı yaşanıyor. Hem memurların hem de emeklilerin maaşlarına zam yapabilmek ve bunu yürürlüğe sokabilmek için TBMM'den karar çıkarılması gerekiyor. TBMM seçim tatilinde olduğu için zorunlu olarak bu karar için seçim sonrası beklenecek. Zamlı maaşlar da Haziran ayına sarkacak. Bu tarihin öncesinde yasal olarak zamlı maaşların ödenmesi oldukça zor görülüyor. 

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı açıklamak için hazırlanıyor. Bunun için de özel bir gün belirlendi. 1 Mayıs'ta kutlanacak olan Emek Ve Dayanışma Günü'nde memurlarla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan zam sürprizi yaparak milyonlarca memuru ve emekliyi sevindirecek.