Memurlar için zam düzenlemesi! Maaşlar 2.240 TL artacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlar için yeni bir düzenleme yapıyor. Bu düzenleme tamamlandığında bazı memurların hem maaşları hem de emekli olduklarında alacakları ikramiyeler yükselecek.
Memurlar için zam düzenlemesi! Maaşlar 2.240 TL artacak!

Türkiye’de memurların mevcut koşullarının iyileştirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni bir düzenlemenin hazırlığı yapıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de yaptığı açıklamalara göre 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı genişletiliyor.

3600 EK GÖSTERGEDEN FAYDALANAMAMIŞLARDI

15 Ocak 2023 tarihi itibariyle yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile beraber çok sayıda memurun ek göstergelerinde artırım yapılmıştı. Bununla beraber ek göstergesi artan memurların maaşları da ikramiyeleri de artmıştı. Hatta emekli olmuş olanların dahi maaşlarında artış meydana gelmişti. Şimdi ise 3600 ek gösterge düzenlemesine yeni bir ekleme yapılacak. Düzenleme dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye giren tüm memurların göstergeleri arttırılacak. İlk etapta bu imkandan 470 bin memurun yararlanması planlanıyor.

VEDAT BİLGİN AÇIKLADI!

3600 ek gösterge düzenlemesinde yapılacak olan yeni düzenleme hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak.” dedi.

MAAŞLAR YÜKSELECEK!

Daha önce yapılan ek gösterge düzenlemesi ile beraber bu imkandan yararlanan memurların maaşları artmıştı. Bu yeni düzenleme ile de memur maaşlarına aynı etki sağlanacak. Ek göstergesi 3000’den 3600’e yükselen bir memur emeklisinin maaşında 2.155 TL’lik bir zam uygulanmıştı. 30 yıllık hizmeti olanların maaşları ise 2.240 TL artmıştı. Çalışmaya devam eden memurların maaşlarına daha düşük miktarlarda artış sağlansa da emekli maaşında ciddi farklar oluşuyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 53 BİN TL YÜKSELECEK!

3600 ek gösterge düzenlemesi imkanından yararlanacak olan 470 bin memurun emekli ikramiyelerinde de artış sağlanacak. Ek göstergeleri yükselen bu memurlar emekli olmaları halinde emekli ikramiyelerinde en az 53 Bin TL daha fazla ödeme alacaklar. Bu imkandan son düzenlemede çok sayıda memur yararlanarak emekli olma yolunu tercih etmişlerdi.