Memurlar ve memur emeklileri için zam gündemi! Yüzde 145 oranı Cumhurbaşkanlığına iletildi!

Emekli maaşları ve diğer ödemeleri ile alakalı olarak yeni bir gelişme yaşanıyor. Özellikle memur emeklilerinin maaşlarının artırılması ile tazminatlarının yükseltilmesi için Cumhurbaşkanlığı’na bir dilekçe gönderildiği bildirildi.
Memurlar ve memur emeklileri için zam gündemi! Yüzde 145 oranı Cumhurbaşkanlığına iletildi!

Türkiye’de toplumun her kesimi yüksek enflasyon karşısında geçinemediklerini belirterek ücret artışı talep etmeye devam ediyorlar. Son olarak da memur emeklileri için zam istendi. Bunu da Türkiye Kamu-Sen dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı’na bir dilekçe gönderen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan taleplerini açıkladı.

MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN ZAM TALEBİ!

Yazılan dilekçede memurların emekli olmak istemediklerine ayrıca dikkat çekildi. Bunun ana nedeninin de memurlarının maaşları ile emekli maaşları arasında uçurum olması şeklinde belirtildi. Bunun için de memur emeklilerinin maaşlarının iyileştirilerek emekliliğin teşvik edilmesi gerektiği bildirildi.

En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilmesini o9lumlu değerlendiren Türkiye Kamu-Sen yine de çekincelerini açıkladılar. Yıllarca kamu hizmeti veren memur emeklilerinin bir kısmının en düşük emekli maaşı alan kesimlerden birisi haline geldiklerine ve bu durumun da değişmesinin gerektiği iletildi.

TAZMİNAT YANSITMA ORANI YÜZDE 145'E YÜKSELTİLSİN

Türkiye Kamu-Sen’in ana taleplerinden birisi de 3600 ek gösterge düzenlemesine dair oldu. Bu düzenleme ile çok sayıda memur bunun avantajından yararlanmaya başladı. Lakin bazı memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesine rağmen yine de aynı eğitime ve göreve sahip bazı memurları ek göstergelerinin 3600 altında kaldığına dikkat çekildi. Bunu telafi etmek için Türkiye Kamu-Sen bir öneride bulundu. Buna göre 3600 ek gösterge altında kalan kamu çalışanlarının tazminat yansıtma oranları yüzde 145’e yükseltilip ek göstergelerinin 3600 ek gösterge ile eşitlenmesi istendi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan bir açıklama yaparak konuya dair, “Emeklilik haklarındaki bu adaletsizliğin giderilmesi ve emekli maaşlarına yansıtılacak tazminat oranlarının makul ölçülere çekilmesi, kamu görevlilerinin yıllardan beri yaşadığı sorunları çözüme kavuşturacaktır. Ortaya çıkan bu adaletsizliğin giderilmesi, gerek Anayasa'nın 2. maddesinde vurgulanan 'sosyal devlet' gerekse 10. maddesinde belirtilen 'kanun önünde eşitlik' ilkelerinin hayata geçirilmesi açısından da bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.” bilgilerini verdi.

MEMUR EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI ZAMLANACAK MI?

Memur emeklileri için talep edilen bu düzenleme tüm memurları ve emeklileri kapsamıyor. Bu düzenlemenin yapılması durumunda ek göstergesi 3600'ün altında olan tüm memurlar bu imkandan yararlanabilecekler. Kapsam içerisine girecek olan memurlar ve memur emeklilerinin maaşları yükselecek. Ayrıca henüz emekli olmamış bazı memurlar emekli olmaları halinde daha yüksek tutarlarda emekli ikramiyesi alabilecekler.