Memurlar zamla sevindi, ikramiyeyle coşacak! Yılda 4 maaş ikramiyesi teklifi sunuldu!

Memurlara yılda 4 maaş ikramiye verilmesine yönelik teklif Meclis'e sunuldu. Teklif kabul edilirse maaşlara ek 4 maaş ikramiye alacaklar.
Memurlar zamla sevindi, ikramiyeyle coşacak! Yılda 4 maaş ikramiyesi teklifi sunuldu!

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ardından memur maaşlarına yüzde 41,69 oranında zam yapılacağı açıklandı. Böylelikle en düşük memur maaşı 9 bin liranın üzerine çıkmış oldu. Memurlara her yıl Temmuz ve Ocak döneminde yapılan enflasyon farkı zammı ile maaşlar yükseliyor. Buna ek olarak bir de ikramiye müjdesi duyuruldu. Ayrıntılar haberimizde.

Kamuda çalışan işçilerde olduğu gibi memurların ve sözleşmeli personelin de yılda 4 kez ikramiye alabilmesini öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Memurlar zamla sevindi, ikramiyeyle coşacak! Yılda 4 maaş ikramiyesi teklifi sunuldu!

Memurlara yılda 4 maaş ikramiye müjdesi!

Söz konusu teklif ile 6772 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, işçi ve memur ayrımı yapılmadan kamuda istihdam edilen tüm personele ilave tediye ödenmesini talep ediyor.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Meclis’e sunulan teklifte “ 6772 Sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması ve 6453 Sayılı Kanunla 6212 Sayılı Kanunun 2’inci Maddesinin Kaldırılması Hakkında Kanuna Ek Madde İlave Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte tarafınıza sunulmuştur. ‘’ ifadeleri yer aldı.

Teklifin gerekçesi olarak ise halen kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen tüm işçilere, yılda iki defa yayımlanan birer aylık istihkaklar ikiye bölünerek yani yarım aylıkları tutarında 4 adet ilave tediye adı altında ikramiye ödenmediği ve bu ödemenin 66 yıldır devam ettiği ifade edildi.

Memurlar zamla sevindi, ikramiyeyle coşacak! Yılda 4 maaş ikramiyesi teklifi sunuldu!

Söz konusu ilave tediye ödemesinin sendikalı ve sendikasız ayrımı yapılmaksızın ve toplu sözleşme konusu olmaksızın 6772 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen tüm işçilere ödendiğinin altı çizilerek, kamuda istihdam edilen memur ve sözleşmeli personelin ilave tediye ödemesinden yararlanamadığı belirtildi.

Bu teklif ile kamuda istihdam edilen personel arasında ilave tediye konusunda ayrımcılığın sonlandırılması, kamu görevlilerine de ilave tediye verilerek kamuda istihdam edilen tüm personele ayrım yapılmadan ilave tediye ödenmesinin amaçlandığı aktarıldı.

Tatil dönüşü belli olacak

TBMM şu an tatile girdiği için konu hakkında bir karar verilemedi. Meclis’in tatilinin biteceği 1 Ekim tarihinde konu yeniden gündeme gelecek ve kabul edilmesi durumunda memurlara ayrım yapılmaksızın yılda 4 ikramiye ödenmesinin önü açılacak.