Memurlara seyyanen zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

memur maaşları ile alakalı olarak zam müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın vermesi bekleniyor. Memurlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı zam müjdesi ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaş zammını ne zaman açıklayacak?
Memurlara seyyanen zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

Memurlar için son günlerde kulislerde seçim öncesi bir maaş zammı müjdesi iddiası gündeme geldi. Kulislerde başlayan ve daha sonra gittikçe yayılan bu iddia Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları ile de desteklenince büyük bir beklenti haline geldi. İddialara göre memurların maaş zamları ile alakalı müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlar için hangi müjdeyi verecek? 

MEMURLARA MAAŞ ZAMMI GELİYOR!

Memurların maaşlarına yapılacak olacak maaş zammı ile alakalı yeni bilgiler araştırılıyor. Şu ana kadar konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak memur maaşlarına yönelik seçim sonrası uygulamaya girecek olan bir zam kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu zam kararının ne olacağına dair ise büyük bir merak yaşanıyor. Ancak kulislerde sızan bilgilere göre memurlar için seyyanen zam açıklanacak. Memur maaşlarının düzenlenmesi amacıyla maaşlara 1.500 TL ekleme yapılacağı iddia ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan bu seyyanen zam kararı iler tüm memurların maaşlarında artışa gidilecek. Ancak alınacak zam kararı hemen uygulamaya giremeyecek. Zam kararının uygulanabilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Şu anda bu imkan bulunmuyor. Seçim sonrasında yapılacak olan yasal düzenleme ile memur maaşlarına Haziran ayından itibaren yapılan seyyanen zam eklenmiş olacak. Ankara kulislerinde bu iddia yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. 

TEMMUZ ZAMMI AYRI OLACAK?

Temmuz ayında her yıl olduğu gibi memur maaşlarına yasal zam uygulanacak. Enflasyon farkının eklenmesi ile beraber Temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 20 civarında artması bekleniyor. Bu Temmuz maaş zammı hesaplaması seyyanen zammın uygulanmasının sonrasında yapılacağı için memurlar yine avantajlı olacaklar. Bu açıdan da memur maaşlarının bir miktar daha fazladan yükselmesi sağlanacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlar için maaş zammı açıklaması yapacağı konusundaki iddialar güçlenirken zam açıklama tarihi de belli olduğu yine iddialar arasında yer aldı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Memur-Sen'in toplantısına katılarak burada bir açıklama yapacak. Bu açıklama sırasında memurlar için maaş zammı kararının kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.