Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman, 2023 Eylül ayı faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan Eylül ayı faiz kararının saat kaçta duyurulacağı merak konusu oldu.
Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman, 2023 Eylül ayı faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Dün akşam ABD FED faiz kararının açıklanmasının ardından bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılacak olan toplantının ardından Eylül ayı faiz kararının açıklanması bekleniyor. Bugün yapılacağı bilinen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun ağustos ayı verilerinin öğrenilmesi ile birlikte Eylül ayında ne gibi değişimlerin yaşanacağı konusunda merak edilenler de arttı.

Ağustos ayında gerçekleştirilen toplantının ardından TCMB, politika faizini 7,5 puan artırarak yüzde 25'e yükseltmişti. Bu kararın ardından eylül ayı için bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda faiz kararında nasıl bir değişiklik yaşanacağı hakkında merak edilenler ile birlikte toplantının ardından faizin saat kaçta açıklanacağı da araştırılmaya başlandı.

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bir araya geldiğini bugünde Merkez Bankası faiz kararının bugün yani 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 14:00'da açıklanacağı öğrenildi.

TCMB FAİZ BEKLENTİSİ!

Ekonomistler tarafından yapılan son açıklamalarda ise açıklanacak olan faiz kararında 500 baz puan artışına gidileceği yönünde tahminler yapılmaya başlandı. Farklı uzmanlar tarafından gelen açıklamalarda çoğunluk 500 baz puan artışının yaşanacağını açıkladığı gibi bazı ekonomistler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 250 baz puanın kademeli artış amacı ile artırılacağı ifade edildi.

MERKEZ BANKASI TOPLANTI TAKVİMİ

Bugün yapılan toplantının yanı sıra 2023 senesinde gerçekleştirilecek olan toplantıların takvimi şu şekilde verildi;

  • 21 Eylül 2023
  • 26 Ekim 2023
  • 23 Kasım 2023
  • 21 Aralık 2023
  • 25 Ocak 2024
  • 22 Şubat 2024
  • 21 Mart 2024