Merkez Bankası'nın Dolara Müdahalesi Hakkında Şok İddia!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Merkez Bankası'nın dolar kuruna müdahale etmek için yaptığı son girişim ile alakalı olarak şok bir iddiada bulundu. Merkez Bankası şirketleri arayacak dolar bozdurmalarını istedi mi?
Merkez Bankası'nın Dolara Müdahalesi Hakkında Şok İddia!

Türkiye'de dolar kurunun belirli bir dengede tutulabilmesi için Merkez Bankası aylardır bazı müdahale yöntemlerini uyguluyor. Merkez Bankası elindeki tüm silahları bunun için devreye sokuyor. Uzun bir süre dolar kurunun 16 TL seviyesinde kalması için kamu bankaları üzerinden dolar satışı yaptığı iddia edilen Merkez Bankası bu konuda bir nebze başarılı olmuştu. Ancak ardından dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Son olarak BDDK'nın dolar birikimi olan şirketlere kredi verilmesini zorlaştıran uygulamanın devreye sokulması ile dolar kuru biraz gerilemişti ama bu hareket de uzun soluklu olmadı. 

MERKEZ BANKASI ŞİRKETLERİ ARAYIP DOLAR SATIN DEDİ Mİ?

Merkez Bankası'nın net rezervleri oldukça gerilerken bundan sonra hangi adımları atacağı merak ediliyor. Ancak ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut tarafından gündeme bomba bir iddia getirildi. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair bir mesaj paylaşan Evren Devrim Zelyut, Merkez Bankası'nın şirketleri tek tek arayarak dolar bozdurmalarını istediğini iddia etti. 

Merkez Bankası'nın Dolara Müdahalesi Hakkında Şok İddia!

Merkez Bankası'na dair iddiasını dile getiren Evren Devrim Zelyut, "Bir Merkez Bankası tek tek firma arayıp durum iyi değil biraz dolar satın diyorsa o ülkede ekonomi çöküşü gidiyor demektir. Bu gerçeği kişisel çıkarı için örten ve makamını, geleceğini kaybetmekten korkup dile getirmeyen de dilsiz şeytandır." dedi. 

Merkez Bankası dolar kuruna müdahale edebilmek amacıyla aylardır çok çeşitli ensturmanları kullanıyor. Ekonomistler son dönemlerde Merkez Bankası'nın elindeki tüm silahları tükettiğini ifade ediyorlar. Bundan dolayı Merkez Bankası hakkında Evren Devrim Zelyut'un iddiası oldukça ilgi çekici bulundu. Konuya dair Merkez Bankası tarafından henüz bir açıklama yapılmazken iddianın doğru olup olmadığı kesinlik kazanmış değil. Dolar kuru da şu anda 17,43 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.