Milyonlar bu sorunun yanıtını bekliyordu! TOGG fiyatı ne olacak belli oldu

Türkiye'nin ilk yerli otomobili markası olması nedeni ile tüm ülke tarafından yakından takip edilen TOGG için en çok merak edilen konuların başında fiyatı yer alıyordu. Konu hakkında beklenen açıklama geldi.
Milyonlar bu sorunun yanıtını bekliyordu! TOGG fiyatı ne olacak belli oldu

Milyonlar bu sorunun yanıtını bekliyordu! TOGG fiyatı ne olacak belli oldu. Türkiye'nin otomobili olarak lanse edilen ve ülkemizin ilk yerli otomobili olması nedeniyle yakından takip edilen TOGG projesinde kamuoyunun en çok merak ettiği soruların başında aracın fiyatı yer alıyordu. Elektrikli araç olarak üretilen ve SUV segmentinde yeni bir boyut açacak olan araç yükselen fiyatlar sonrasında araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilerin yeni umudu olmuştu. 

Özellikle de son dönemde yapılan yerli otomobil desteği haberleri bu beklentiyi arttırmıştı. Hükümetin TOKİ sistemi bir modeli hayata geçireceği, seçimden hemen önce yapılacak olan atılımla düşük peşinat ve 120 ay taksit gibi uzun vade ile düşük taksitlerle TOGG sahibi olma fırsatı verileceği iddia edilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından gözler TOGG için açıklanacak olan fiyata çevrilmişti. 

TOGG NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK, İLK TOGG NE ZAMAN BANTTAN İNECEK?

Türkiye'nin yerli otomobili olması nedeniyle yakından takip edilen Türkiye'nin Ortak Girişim Grubu TOGG tarafından hayata geçirilecek olan proje için geri sayım başlamıştı. TOGG aracının ilk üretimi ve banttan inecek olan aracın tarihi olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2023 tarihi ilan edilmişti. 

Milyonlar bu sorunun yanıtını bekliyordu! TOGG fiyatı ne olacak belli oldu

TOGG FİYATI KAÇ TL OLACAK, YERLİ OTOMOBİL NE KADARA SATILACAK?

 C segmenti kategorisinde bambaşka bir soluk getirecek olan TOGG araç fiyatı için araştırmalar başlarken konu hakkında açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından verildi. Yerli otomobil fabrikası için çalışmalar Bursa'da başlamış, fabrikanın Türkiye'nin otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa'da fabrika hızla yükselmeye başlamıştı. 

Bakan Varank TOGG yerli otomobil fabrikası için geri sayımın başladığını belirterek araçta deri koltuk kullanmayacaklarını, ''Şirket politikası gereği hayvanlara zarar vermek istemeyen bir girişim olacak” diyerek bu kararı aldıklarını açıklamıştı. TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş ise araç fiyatı hakkında yaptığı açıklamasında "Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım" diyerek aracın fiyatının Opel Grandland X, Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson ve Nissan Qashqai fiyatına yakın olacağı dile getirildi.