Milyonlarca asgari ücretle çalışanlara müjdeli haber duyuruldu! 'Şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız'

Türk-İş yapılan son açıklamaya göre emeklilere beklenen müjdeli haber geldi. Asgari ücretle çalışanlar için zam müjdesi kapıda!
Milyonlarca asgari ücretle çalışanlara müjdeli haber duyuruldu! 'Şimdiye kadar yapılmamışı yapacağız'

Son dönemde milyonlarca asgari ücretli tarafından ne kadar zam yapılacağı hakkında merak edilenler artmıştı. Konuya ilişkin Türk-İş tarafından yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre asgari ücret için yapılacak olan görüşmeler adına komisyon kurulacağı ifade edildi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KOMİSYON KURULACAK!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamalarda "Kasımın 20'sinden sonra komisyonu kurarız. Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmayalım. Asgari ücreti 20 senedir anlatıyorum. Sendikalarda asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. 8 milyon işçi, sanki bizim üyemiz, ailemizin parçası gibi gayret sarf ediyoruz. Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni asgari ücret komisyonu kuracağız. Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız. 2 kadın, 2 erkek olacak komisyonda. Yani ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Sendikacılar da onlara uyacaklar." ifadeleri ile yeni komisyonun kurulacağı öğrenildi.

ŞİMDİYE KADAR YAPILMAMIŞ YAPILACAK!

Sendikaların çalışanlar için birlik olması gerektiğini ifade eden Atalay, Özellikle biz kendimizi sorgulayalım. Biz işçiler, sendikalar, ne zaman kayıkta küreği aynı istikamette çekersek başarıya ulaşırız ama birimiz A'ya birimiz B'ye gittiğimiz müddetçe sermaye, patronlar bizi kullanmaya devam eder” dedi. Bununla birlikte kurulacak olan komisyona ilişkin ise, "Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni asgari ücret komisyonu kuracağız. Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız. 2 kadın, 2 erkek olacak komisyonda. Yani ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Sendikacılar da onlara uyacaklar." şeklinde konuştu.

Kurulacak olan bu komisyonun asgari ücretin belirlenmesi konusunda ne kadar etkili olacağına yönelik merak edilenler de şimdiden artmaya başladı.

Haber Editörü