Milyonlarca emekli için tarih verildi! 5 bin TL emekli ikramiyesi için IBAN'ları kontrol edin

Emekli vatandaşlar için verilecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi için tarih verilerek ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.
Milyonlarca emekli için tarih verildi! 5 bin TL emekli ikramiyesi için IBAN'ları kontrol edin

Bundan birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte emekli vatandaşlar için toplamda 5 bin TL emekli ikramiyesi verileceği öğrenilmişti. Bu kapsamda yapılacak olan ödemeler merak konusu olurken Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak bu ödemelerin yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda ödeme alacak olan vatandaşlar tarafından ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

EMEKLİLERE 5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde açıklama yapıldı.

Kasım ayı içerisinde yapılacağı öğrenilen bu ödemenin detayları hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Yalnızca çalışmayan emekliler için yapılacağı öğrenilen bu ödemelerde kapsamın genişlemeyeceği hakkında ise "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." şeklinde açıklamalara yer verildi.

İKRAMİYE ÖDEMELERİNİN HESAPLARA YATIRILACAĞI TARİH NETLEŞTİ!

Durum bu şekilde olunca da ödemelerin hangi tarihlerde hesaplara yatırılacağı da en çok merak edilenler arasındaydı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda emekli vatandaşlar için yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemelerinin 15 Kasım 2023 tarihinde hesaplara yatırılacağı öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü