Milyonlarca emekli için uzman isimden ara zam açıklaması! Ocak ayından önce yapılacak mı?

Uzun süredir milyonlarca emekli vatandaş tarafından merakla beklenen ara zam hakkında uzmanlar açıklamalar gelmeye başladı.
Milyonlarca emekli için uzman isimden ara zam açıklaması! Ocak ayından önce yapılacak mı?

Bu sene milyonlarca emekli vatandaş tarafından büyük bir heyecan içerisinde ara zam ve ikramiye müjdesinin gelmesi beklenmişti. Özellikle Ekim ayı itibariyle Meclis'in açılmasının ardından vatandaşlar tarafından ikramiye ve ara zam hakkında da gelişmelerin yaşanıp yaşanmayacağını merak etmeye başladı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilecek olan kabine toplantısına çevrildi.

BUGÜN KABİNE TOPLANDI!

Meraklı bekleyişin arından toplantıda Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilmesi beklenen 5.000 TL emekli ikramiyesinin görüşüleceği öğrenilirken bir yandan da ara zam konusunun görüşülüp görüşülmeyeceği de merak edildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" şeklindeki ifadeler ile yaşanacak olan gelişmeler için toplantının tarihine dikkat çekilmişti.

ŞU ANDA ARA ZAM DÜŞÜNÜLMÜYOR!

Konuyu değerlendiren Halk TV yazarı Olcay Aydilek, Kaynaklar, Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan heyetin, memur, işçi, Bağ-Kur emeklilerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla verilecek ikramiye için çalışmaların yapıldığını fakat emekli vatandaşlar için ara zammın gündemde olmadığını iddia etti.

Bu konuda ikramiyelerin bu ay ya da gelecek ay teslim edilmesinin planlanırken, 1 Ocak öncesinde ara zammın gündemde olmasının beklenmediği ifade edildi. Aydilek tarafından bunun yanı sıra şu ifadelere yer verildi;

"İktidarın, doğalgaz ve elektriğin yanı sıra devletin sunduğu diğer mal ve hizmetlere zammı da seçim sonrasına kadar tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada bir önemli hamle daha gündeme gelebilir. İlk evini alacaklara yönelik “makul” sayılabilecek faizlerle konut kredisi…

Politika, ikna sanatıdır. İktidarın yolu da ekonomiden ve cepten geçer…"

Bugün akşam saatlerinde toplantı bitiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından ara zam konusunun da netleşeceği öğrenildi.