Milyonlarca emekli vatandaşa müjde! Devlet seyahat ve tatil için ödeme yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte emekli vatandaşlara sosyal faaliyetler için maddi desteğin verileceği öğrenildi.
Milyonlarca emekli vatandaşa müjde! Devlet seyahat ve tatil için ödeme yapacak

Enflasyona bağlı olarak emekli vatandaşların maddi olarak zorluk yaşadığı bu son dönemde yakın zamanda emekli maaşlarına zam çalışmalarına başlanacağı duyurulmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından ise dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli vatandaşların maaşlarında iyileştirmelere gidileceği ifade edildi. Durum bu şekilde iken maaşların yanı sıra destek ödemelerinin de yapılacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli vatandaşların seyahat ve tatil gibi sosyal faaliyetlerine daha çok zaman ayırabilmesi adına maddi desteklerin yapılacağını açıkladı.

BAKAN BİLGİN EMEKLİ VATANDAŞLARA DUYURDU!

Emekli vatandaşların sosyal faaliyetler konusunda maddi olarak daha refah bir seviyeye ulaşabilmesi için maddi destek sağlanacağı ifade eden Bakan Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatı doğrultusunda Maliye Bakanı'mız ile birlikte çalışıyoruz. Yakın zamanda iyileştirme olacak. Çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz. İyileştirme konusunda alternatifli çalışma yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı kamuoyuna açıklayacak. Emeklilerimizin sosyal boyutunu da ele alacağız. Sosyal destek konusunda bazı adımlar olacak. Emeklilerin seyahat ve kültürel faaliyetlere katılabilmeleri konusunda bazı adımlar atacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Dün gerçekleşen AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da "Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin… Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." şeklinde yapılan açıklamalarda kısa süre içerisinde emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam gündeme getirilerek vatandaşlara duyurulacağı öğrenilmişti.