Milyonlarca emekliye müjde! Kasım ayında hesaplarınıza 5 bin TL yatırılacak!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen ikramiye hakkında açıklama geldi. Ödemenin nasıl ve ne zaman yapılacağı da öğrenildi.
Milyonlarca emekliye müjde! Kasım ayında hesaplarınıza 5 bin TL yatırılacak!

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi beklenen emekli ikramiyesi hakkında açıklama bekliyordu. Cumhuriyet'in 100. yılına özel emekli vatandaşlar için verilecek olan bu ikramiyenin Ekim sonuna kadar hesaplara yatırılması bekleniyordu. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından dün açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından ikramiye hakkında da görüşmeler sürdürüldü. Nasıl bir karar alındığı konusunda meraklı bekleyişin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama geldi.

EMEKLİ VATANDAŞLARA 5 BİN TL İKRAMİYE MÜJDESİ!

Konuya ilişkin yapılan basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” diyerek tek seferlik 5 bin TL ödemenin yapılacağı öğrenildi. Kasım ayının başında yatırılacağı öğrenilen bu ödemeler merakla beklenmeye başladı.

5 BİN TL İKRAMİYE NASIL ALINIR?

Emekli vatandaşlar için yapılacak olan bu ödeme, kişilerin her ay aldıkları emekli maaşları hangi hesaplarından yatırılıyorsa ikramiye de o hesap üzerinden yatırılacaktır. Bu nedenle ödemelerin hesaplara yatırıldığı konusunda duyurunun yapılmasının ardından kişilerin güncel hesaplarını kontrol etmesi yeterli olacaktır.