Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi! Hesaplarına 5 bin TL ödeme yatırılacak

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre 5 bin TL ikramiye verileceği öğrenildi.
Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi! Hesaplarına 5 bin TL ödeme yatırılacak

Bundan bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği ifade edilmişti. Bununla birlikte Kasım ayına girilmesi ile birlikte çalışmayan emekli vatandaşların hesaplarına 5 bin TL emekli ikramiyesi yatırıldı.

Fakat bu kapsam içerisine güncel olarak çalışan emekliler dahil olamamıştı. Bu duruma da hem emekli vatandaşlar tarafından hem de bazı siyasiler tarafından itiraz geldi. Verilen emekli ikramiyesinin kapsamının genişleyip genişlemeyeceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından bugün hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hem de Çalışma Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇALIŞANLARA EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI!

Çalışan emeklilere verilmesi beklenen 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında da “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu.

Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız” şeklinde ifadeleri ile müjde Erdoğan'dan verildi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İKRAMİYEYİ ONAYLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamaların yanı sıra da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun” açıklamaları ile birlikte vatandaşlara 5 bin TL ikramiye müjdelendi.

Şimdi ise 4 milyon 680 bin çalışan emeklinin hesaplarına ne zaman ikramiyenin yatırılacağı merak konusu haline geldi.

Haber Editörü