Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emeklilere 1.000 TL ek zam açıklaması!

Emeklilerin maaşlarına ilişkin alınan veya alınacak kararlar ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Emekli maaşları ile ilişkili olarak ek zam açıklaması yapıldı.
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emeklilere 1.000 TL ek zam açıklaması!

Türkiye'de emeklilerin maaşlarına dair bazı yeni gelişmeler yaşanıyor. Kısa bir süre önce emeklilerin maaşları hakkında hükümet bir karar almıştı. Bu karara göre 5.500 TL olan en düşük emekli aylığına 2.000 TL zam yapılarak 7.500 TL yapılmıştı. 7.500 TL'den az emekli maaşı olan emeklilerin maaşlarına az veya çok bir katkı sağlanmıştı. Ancak bu tutarın üzerinde maaşı olan emeklilere herhangi bir zam yansıtması yapılmadı. Şimdi ise bu zamma ilişkin yeni bir gelişme yaşanıyor. 

MUHALEFET EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM YAPACAK!

Türkiye'nin önünde 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde pek bir zaman kalmadı. Bu seçim sürecinde emeklilerin bir çoğu hükümetten beklentilerini alamadılar. En düşük emekli maaşı dışında kalan emeklilere Temmuz ayında normal maaş zammı yapılacağını açıklayan hükümet bu kişilere özel bir imkan sağlamıyor. 

Emekli maaşlarına dair muhalefetten bir açıklama geldi. Millet İttifakı'nın güçlü ortaklarından olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener emekli maaşlarına dair, "En düşük emekli maaşını 7.500 TL yaptılar. Hiç yoktan iyidir ama hem geç kalınmıştır hem de yetersizdir. En düşük emekli maaşı en azından asgari ücret kadar olmalıdır. Biz göreve geldiğimizde bu farkı kapatacağız ve en düşük emekli maaşını 8.500 TL'ye çıkaracağız. Yani maaşlar en az 1.000 TL artacak. Bunu da göreve gelir gelmez yapacağız, hiç beklemeden yapılacak. Emeklilerimiz biraz daha sabretsinler. Hak ettikleri maaşları alabilecekler." dedi. 

EMEKLİLERE 15.000 TL SÖZÜ VERİLMİŞTİ!

Emeklilere verilen bu 1.000 TL sözü muhalefetin tek sözü olmadı. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce emeklileri sevindiren bir açıklama yapmıştı. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1.100 TL'den 2.000 TL'ye çıkarılmasını çok yetersiz bulan Kemal Kılıçdaroğlu seçilip göreve getirilmesi durumunda emekli bayram ikramiyesini 8.500 TL'ye yükselteceğini duyurdu. Aynı vaat kapsamında emeklilere Kurban Bayramı öncesinde hem Ramazan Bayramı'ndan kalan 6.500 TL'lik ikramiyenin hem de Kurban Bayramı'ndan önce verilecek 8.500 TL'lik emekli bayram ikramiyesinin toplu olarak 15.000 TL tutarında ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Yani tüm emeklilere Haziran ayında 15.000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.