Milyonlarca ev hanımı için müjde kapıda! Emeklilik hakkı için çalışmalar başlıyor

Emeklilik hayali kuran milyonlarca ev hanımı için geçtiğimiz günlerde bakanlıktan açıklama gelmişti. Bu çerçevede çalışmaların başlayacağı ifade edildi.
Milyonlarca ev hanımı için müjde kapıda! Emeklilik hakkı için çalışmalar başlıyor

Uzun bir süredir ev hanımları için emeklilik hakkının gelip gelmeyeceği yönünde merak edilenler artmaktaydı. Durum bu şekilde olunca da emekli olma hayali kuran vatandaşlar için bakanlıklar tarafından da sık sık çalışma olup olmayacağı yönünde bilgilendirme geliyordu. Bu sene yapılan görüşmeler sonucunda ev hanımları için emeklilik şansının geleceği hakkında müjde verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda "Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz." şeklinde ifadeler ile aile konusuna ne kadar önem verildiğini ve bu çerçevede kadınların da emekli olması için prim desteğinin verileceği öğrenildi.

BAKAN IŞIKHAN DETAYLARI AÇIKLADI!

Bu sene kabine toplantısının yapılmasının hemen ardından emekli olma şansı hakkında "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek." ifadeler ile kadınlara bu hakkın verileceğinden bahsedildi.

Bununla birlikte yapılacak olan çalışmalar hakkında Bakan Işıkhan,

  • EYT düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girdi.
  • 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı.
  • 8 Eylül 1999 ve öncesi sigorta girişi olanlar kapsama dahil edildi.
  • Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranıyor.
  • SSK'lılarda 5 bin-5 bin 975 prim gün sayısı gerekiyor.
  • Bağ-Kur ve emekli sandığında 7 bin 200 - 9 bin prim gün sayısı ekleniyor. ifadelerine yer verildi.

Önümüzdeki 5 sene içerisinde hayata geçirileceği öğrenilen emeklilik hakkında çalışmalara başlandığı yakın zaman içerisinde de detayların netleşebileceğinden bahsedildi.

Haber Editörü