Milyonlarca memura yıl sonuna kadar müjdeli haber kapıda! Zamlı fiyatlar netleşmeye başladı

Ekim ayına kısa bir zaman kala emekli ve memur vatandaşlar için yeni zamların duyurulacağı bilinirken konuya ilişkin gelişmeler öğrenildi.
Milyonlarca memura yıl sonuna kadar müjdeli haber kapıda! Zamlı fiyatlar netleşmeye başladı

Son dönemde gündemde en çok yer alan konulardan biri de memur ve emekli vatandaşlar için yapılması beklenen zamlar oldu. Özellikle gelecek sene itibariyle memur ve emekli maaşlarında iyileştirmelerin yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, konu ile ilgili önemli açıklamalara yer verdi.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN ÖNEMLİ ORANDA ZAM BEKLENİYOR!

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda "Biz bir oran veriyoruz. Memura yüzde 15 dediniz. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Yıl ortasında enflasyon neyse o fark verilecek. Memurla ilgili bu yılın enflasyon farkı olacak. Seyyanen artış yaptığımız için. Dolayısıyla gelecek yılın artışı daha yüksek olacak. Enflasyondaki yeni tahminlerimiz ışığında baktığımızda memura önemli bir artış olacağını söyleyebilirim. Bu otomatik olarak memur emeklisine yansıyacak. İşçi emekli ve asgari ücretlilerle ilgili dengeleyici çalışmayı öngörüyoruz.

Asgari emekli ile asgari ücreti mukayese edersek geçen yıl yüzde 64'üydü. Bu yıl yüzde 66'ya yükseldi. Bu yıl asgari ücrete ciddi artış yaptık. Asgari emekli aylığına yüzde 114 artış yaptık. Buna rağmen sosyal şartlar, beklentiler dolayısıyla burada yine bir çalışma yürütüyoruz. Yıl sonuna kadar bu çalışma bitecek inşallah. 2023 ve 2024 sonrası inşallah çok daha rahat bir döneme gireceğiz." şeklinde yapılan açıklama ile zam konusunda büyük bir avantaj sağlanacağı öğrenilmiş oldu.

EMEKLİ VATANDAŞLAR DA UNUTULMADI!

Bu açıklamalar ile birlikte memur maaşlarına yapılması beklenen zamların yanı sıra emekli vatandaşlara da zam yapılacağı konusunda Yılmaz," Emekliler için ne yapabiliriz diye alternatiflere bakılıyor. 16 milyon emekli var. En küçük bir şeyin büyük etkiler oluştuğu bir alan. Çok dikkatli konuşmak gerekiyor. Maliyetleri iyi planlamak gerekiyor. Biz şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Ekim ayına girilmesi ile birlikte emekli vatandaşlar için güzel gelişmelerin yaşanmaya başlanacağı öğrenilmiş oldu.