Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! 5 bin TL promosyon TBMM'den geçti!

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan emeklilere promosyon kabul edildi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar açıklandı.
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! 5 bin TL promosyon TBMM'den geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde emekli vatandaşlar içim duyurulan 5 bin TL promosyon için bugün kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Sunulan kanun teklifine göre Kasım ayı içerisinde ödemelerin yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK!

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamalara göre emekli promosyonundan kimlerin faydalanabileceği konusunda merak edilenler artmıştı. Yalnızca çalışmayan emekli vatandaşlara verileceği öğrenilen promosyonunun kapsamının artıp artmayacağının gündeme gelmesinin ardından ise "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." şeklinde ifadeler ile kapsamın genişlemeyeceği öğrenildi.

TBMM'DE KABUL EDİLDİ!

Emekli vatandaşlara 15 Kasım tarihinden itibaren verilmeye başlanacağı öğrenilen emekli promosyonunu içeren Kanun Teklifi'nin bugün TBMM'ye sunulduğu, oy birliği ile kabul edildiği öğrenildi. Bu kapsamda ödemelerin belirtilen tarihte yapılacağı da kesinleşmiş oldu.

Haber Editörü