Motorine ikinci indirim geliyor! Akaryakıtta tabela yine değişiyor!

Akaryakıt maliyetlerinde hızlı bir değişim meydana gelirken motorin için ikinci bir indirim daha gündeme geldi. Motorinde yeni indirim ne zaman, ne kadar olacak?
Motorine ikinci indirim geliyor! Akaryakıtta tabela yine değişiyor!

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak vatandaşların yüzünü güldüren gelişmeler ardı ardına geliyor. Dün gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1,02 TL indirim uygulandı. Daha bu indirimin sıcaklığı devam ederken motorin için bir indirim haberi daha geldi. Motorin indirimi ile alakalı yaşanan yeni gelişmelere dair son dakika bilgilerini akaryakıt sektörü kaynakları açıkladılar.

PETROL FİYATLARI DENGELENİYOR!

Son günlerde petrol fiyatlarında inişli ve çıkışlı bir grafik takip ediliyor. Bunun etkisi ile fiyatlar bir yükselip bir düşüyor. Küresel piyasaları etkileyen önemli gelişmeler yaşanıyor. Rusya’nın tavan fiyat uygulamasına tepki verip Avrupa Birliği’ne rest çekmesi ve OPEC’in üretim kapasitesi kararları bu fiyatlamada etkili oluyor. Küresel piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 83 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DOLAR KURU HAREKETSİZ!

Akaryakıt maliyet hesaplamaları yapılırken dolar kuru üzerinden Türk lirasına dönüşüm yapılıyor. Dolayısıyla dolar kurundaki fiyat değişimleri akaryakıt maliyetlerini etkiliyor. Dolar kurunda hareketlilik olmaması akaryakıt maliyetleri üzerinde doların pozitif veya negatif bir etki sağlayamaması anlamına geliyor. Akaryakıt maliyetleri direkt olarak petrol fiyatları belirliyor.

MOTORİNE YENİ İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt sektörü kaynakları sürpriz bir şekilde motorin fiyatlarında ikinci bir indirim bilgisini kamuoyu ile paylaştılar. 1,02 TL indirim yapılan motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde bir indirim daha yapılacak. Buna göre motorinin litre fiyatıma 65 kuruş daha indirim uygulanacak. Fiyatlar pompaya hemen bu gece yansıyacak.

BENZİNE İNDİRİM YOK!

Motorine bu hafta iki defa indirim kararı alınırken benzin için de bir indirim beklentisi oluştu. Ancak benzin indirimi ile alakalı herhangi bir gelişme yaşanmıyor. Yapılan maliyet hesaplamalarında benzin indirimi için alan oluşmadığı bildirilirken gelecek hafta içinde fiyatlara göre benzin indiriminin de gündeme gelebileceği bildirildi .

MOTORİN İLE BENZİN FİYATI ARASINDA FARK KALMIYOR!

Motorin ile benzin fiyatları arasında önemli farklar oluşmuştu. Ancak ardı ardına gelen motorin indirimleri ile fiyat farkı oldukça azaldı. Bir üçüncü indirim olması durumunda benzinden daha ucuz hale gelecek olan motorin fiyatı için gelişmeler takip ediliyor. İstanbul’da motorinin litre fiyatı şu anda 22,11 TL, benzinin litre fiyatı ise 21,08 TL olarak uygulanıyor.