Musluklar açılıyor diyen Necmetin Batırel doları olan yanacak diyerek yeni dolar tahmini yaptı!

Yapmış olduğu dolar kuru ve altın fiyatları tahminleri ile adından söz ettiren ekonomist Necmettin Batırel son dolar yorumu ve tahmini ile yine şaşırttı dolar kuru düşecek mi, ne olur sorusuna yanıt verdi.
Musluklar açılıyor diyen Necmetin Batırel doları olan yanacak diyerek yeni dolar tahmini yaptı!

Bir taraftan tüm dünyada yükselen enflasyon rakamları bir yandan da Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklamalar piyasaların sert fiyatlamalar yapmasına neden oluyor. Kasım ayı faiz kararı ile tonunu düşürse de yine de şahin mesajlar veren FED dolar endeksini desteklerken enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişte altını desteklemeyi sürdürdü. 

Piyasalarda yaşanan belirsizlik yatırım araçlarına da yansırken ezber bozan fiyatlamalar yatırımcıları da şaşkına çevirdi. Tüm dünya daha önce hiç yaşanmayan bir dönemden geçerken açıklanan ekonomik verilere yatırım araçlarının tepkileri de değişmişti. Normalde yükselen enflasyonist ortam ve ekonomik belirsizliğin ayyuka çıktığı bir dönemde altının uçması, dolar kurunun ise düşmesi beklenirken tam tersi sonuçlar yatırımcıları da şaşırtmıştı. 

NECMETTİN BATIREL SON DOLAR VE ALTIN YORUMU NE YÖNDE, DOLAR KURU DÜŞÜCEK Mİ?

Daha önce de sık sık yaptığı düşük tutarlı dolar yorumları ve tahminleri ile dikkat çeken Necmettin Batırel bir kere daha dolar kurunun düşeceğini iddia etti. Yapılan yasal düzenlemeyi değerlendiren Necmettin Batırel artık kredi çekmek isteyen şirketlerin finansmana erişim için döviz stoklayamayacağını belirtirken dolar stokçuluğunun sona erdiğini söylemişti. 

Batırel sosyal medya hesabından yaptığı yorumunda "Şirketlerin döviz stokçuluğu sona eriyor. 10 milyon liradan (538 bin dolardan) fazla sermayesi olan bugünden itibaren TL ticari kredi alamayacak. Kurlarda gevşeme başlıyor" diyerek kurlarda gevşeme yaşanacağını söylemişti. 

Şirketlerin dolar bozdurduğunu ve bunun arkasının geleceğini belirten Batırel bunun bir başlangıç olduğunu ve arkasının geleceğini söylemişti. Dolar kurunda yaşanan düşüşü değerlendiren Batırel "Dolar/TL'de düşüş hızlandı. Kur Bloomberght'de 18.56 Forex sitesinde 18.52 TL'de. Söylemiştim şirketler patır patır döviz satmaya başladı. Musluk açıldı.. 18.50 kırılırsa 18.05'e inilecek" diyerek dolar kurunda düşüş beklediğini duyurmuştu. 

Döviz paniği başlıyor diyen Necmettin Batırel bu aşamadan sonra dolar kurunda yaşanan düşüşün hızlanacağını öngördü. 

NOT: Burada yer alan yorumlar Necmettin Batırel tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.