Ne altın, ne dolar! Finans uzmanı açıkladı, buna yatırım yapan para basacak!

Türkiye’de vatandaşların birikimlerini enflasyon karşısında koruyacak bir yatırım aracı kalmayınca yeni arayışlar hız kazandı. Finans Analisti İslam Memiş altın ve dolar yerine daha yüksek kazanç sağlayacak yeni yatırım aracını açıkladı.
Ne altın, ne dolar! Finans uzmanı açıkladı, buna yatırım yapan para basacak!

Türkiye’de yüksek enflasyon sorunu hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar enflasyon karşısında birikimlerini korumakta güçlük çekiyorlar. 2023 yılına çok hızlı bir giriş yapan altın yatırımcıları umutlandırmıştı ama Şubat ayında tüm kazançlar geri verildi. Dolar kuru baskılanarak belirli bir seviyede tutuluyor ve enflasyonun çok altında yükselişler gerçekleşiyor. Dolara yatırım yapanlar da hedeflenen kazançları elde edemiyorlar.

ENFLASYONA KARŞI KORUMASIZ KALINDI

Borsa yatırımları son aylarda büyük ilgi çekmişti. Borsada geniş bir bilgi sahibi olmadan para kazanmak oldukça zor oluyor. Deprem sonrasında ise borsada küçük yatırımcılar büyük zararlarla karşıladılar ve bu zararları telafi süreci halen daha devam ediyor. Kur korumalı mevduat hesapları da önemli bir yatırım aracı olmuştu. Onda da dolar kurundaki sakin seyir getirileri oldukça sınırlıyor. Enflasyona karşı KKM de artık bir koruma kalkanı sağlayamıyor.

YENİ YATIRIM ARACI!

Enflasyon sonunu aşmakta zorlanan vatandaşlar yeni yatırım araçlarına yönelmeye hazırlar ama bu konuda çok da farklı bir bilgi bulunmuyor. Tam da bu durumda olanlar için Finans Analisti İslam Memiş çok önemli bir açıklama yaptı. İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara yeni bir yatırım aracı hakkında bilgi verildi.

BOLAT'A YATIRIM YAPAN PARA BASACAK!

Yeni yatırım aracı hakkında açıklama yapan İslam Memiş, “Sizi yeni bir yatırım aracı ile tanıştıracağım. Daha önce söz vermiştim. Deprem felaketinden dolayı bunu öde çekme kararı aldım. Dünyanın yeni gözdesi Kobalt (Co) olacak. Milletim kesinlikle bu fırsatı değerlendirmeli. 82 bin idi ve 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024 yıllarında tüm dünya bunu konuşacak ve çok kazanç sağlayacak.” dedi.

KOBALT NEDİR?

İslam Memiş’in Kobalt hakkında yaptığı açıklamanın ardından herkes bu yatırım aracının ne olduğunu merak etmeye başladı. Kobalt görüntü açısından demir ve nikele benzeyen bir elementtir. Sanayi alanında kullanılan bu element uçak motorlarından tıbbi tedavi cihazlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Dünyada yıllık 17 bin ton kobalt üretimi yapılmaktadır. Kobalt en çok Afrika kıtasında çıkarılıp üretilmektedir. Dünyada oldukça yaygınlaşan Kobalt için özellikle ABD’li ve Avrupalı yatırımcılar ilgi gösteriyorlar.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.