Ne Sıvıyağ, Ne Süt! Zam Rekorunu Mutfak Tüpü Kırdı, Tüp Fiyatları 11 Ayda 20 Kez Zamlandı

Doğalgaz, elektrik, ayçiçek yağı, süt, tuvalet kağıdı derken zam rekorunu kıran ürünün mutfak tüpü olduğu ortaya çıktı. Tüp fiyatları zam rekoru kırdı, tüpe 20. kez zam geldi! Mutfak tüpü fiyatları!
Ne Sıvıyağ, Ne Süt! Zam Rekorunu Mutfak Tüpü Kırdı, Tüp Fiyatları 11 Ayda 20 Kez Zamlandı

Döviz kuru ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile adeta zam yağmuru yaşanırken vatandaşın aldığı pek çok üründe fiyatlar uçuşa geçmişti. Özellikle de gıda ürünlerinde yapılan zamlar son dönemde çok sık eleştiri konusu olurken son 11 aylık sürede 20 kez zamlanan mutfak tüpü fiyatları da gündeme bomba gibi düştü.

Vatandaşın zorunlu ihtiyaçları arasında yer alan mutfak tüpü fiyatları rekora koşarken zam yağmurunun devam etmesi durumunda satış fiyatının 250 liraya ulaşabileceği iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yapmış olduğu açıklamasında gelen zamları eleştirerek mutfaklarda tencere doldurmak kadar, tencerenin altını yakmanın da zorlaştığını söyledi.

MUTFAK TÜPÜ FİYATI YIL SONUNA KADAR 250 TL Mİ OLACAK?

Akın yapmış olduğu konuşmasında son 1 senede iğneden ipliğe temel gıda ürünlerinde zam üzerine zam yapıldığı eleştirisinde bulunarak "Raflardaki fiyat etiketleri her gün değişiyor. 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 120 liraya alınan 12 kilogramlık mutfak tüpünün 1 Aralık 2021 tarihi itibarıyla satış fiyatı 215 lira 50 kuruşa çıktı. Artış yüzde 80'nin üzerinde" diyerek mutfak tüpüne gelen zammın yüzde 80'i aştığını söyledi.

Resmi kurumlar tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğunu belirten Akın "Enflasyon yüzde 20'nin altındaysa mutfak tüpü niye bu kadar zamlandı? Enerji faturalarına son bir yılda defalarca zam yapıldı" diyerek mutfak tüpüne yapılan zamların bu şekilde devam etmesi halinde 2022 yılına girmeden mutfak tüpü fiyatı için 250 TL olabilir açıklamasında bulundu.

Ne Sıvıyağ, Ne Süt! Zam Rekorunu Mutfak Tüpü Kırdı, Tüp Fiyatları 11 Ayda 20 Kez Zamlandı

AYGAZ GRİ EV TÜPÜ 12 KG SATIŞ FİYATI KAÇ TL, NE KADAR?

Mutfak tüpü satış fiyatı için ilan edilen son listede Aygaz mutfak tüpü satış fiyatı 212.50 TL olarak duyuruldu. Aygaz maksi tombul mutfak tüpü satış fiyatı 223,50 TL olurken küçük tüp satış fiyatı ise aygaz mini gaz bedeli 48 TL ve küçük tüp depozito fiyatı ise 56 TL olarak ilan edildi.

Mutfak tüpü fiyatları doğalgaz fiyatları için yapılan zamlardan etkilenirken yine döviz kurunda yaşanan yükselişlerde ne yazık ki satış fiyatlarına zam olarak yansıtılıyor. LPG satış fiyatları yükseldikçe tüp fiyatları da zamlanıyor.