Nefesler Tutuldu! 2022 Temmuz Ayı Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Rakam Netleşti!

Emekli ve memurlara Temmuz ayında verilecek zam oranlarında rakamlar büyük ölçüde netlik kazandı. Emekli ve memur maaş zammı için geri sayım başladı! İşte zam oranları…
Nefesler Tutuldu! 2022 Temmuz Ayı Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Rakam Netleşti!

Enflasyonda yaşanan 5 aylık artış sonrasında vatandaşlar bir an önce yapılacak zam oranlarının maaşlarına yansımasını istiyorlar. 2022 yılının ilk 5 ayına ilişkin açıklanan verilerin ardından sadece Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanması bekleniyor. Son aylarda yaşanan fiyat artışları vatandaşların cebini ise bir hayli fazla yormaya başladı. Temmuz ayı eklenmeyen enflasyon oranları ile yüzde 28,14 oranında enflasyon farkı ve yüzde 7,5 toplu sözleşmeden gelecek zam ile beraber memur kesime yüzde 35 oranında zamma kesin olarak bakılıyor.

2022 Temmuz Memur Zammı Ne Kadar Oldu?

2022 yılının ilk 6 ayına ilişkin zam oranları netlik kazanıyor. Sadece TÜİK tarafından Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarının da belirlenmesinin ardından kesin oranlar belli olacak. Memur ve memur emeklisi için açıklanan 5 aylık verilere bakıldığında enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak belirlendi. Buna göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 28,14 olarak hesaplandı.

5 aylık enflasyon oranı ile emekli zammı yüzde 35,64, 5 aylık emekli memur zammı yüzde 35,14 ve 5 aylık enflasyon farkı ise yüzde 28,14 olarak hesaplandı.

Temmuz Enflasyon Farkı Ne Kadar?

Nefesler Tutuldu! 2022 Temmuz Ayı Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Rakam Netleşti!

Enflasyon oranlarında yaşanan yükseliş nedeniyle yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranlarında enflasyon farkı da verilecek. Yüzde 73,50 ile yükselişini sürüdren enflasyon, memur ve emekliye yılık ilk 6 ayı için verilen yüzde 7,5’lik zammın etkisini azalttı. Memur ve emeklisinin şimdiden alçakları fark oranı yüzde 28,14 olarak hesaplanıyor.

SSK ve Bağ Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur ve memur emeklisinin yanı sıra SSK ve Bağ Kur emeklisinin de aylıklarında artış görülecek. Esas aylıklarda yapılacak artış kapsamında 2000 yılı sonrasında SSK’lılarda en düşük emekli aylığının 2 bin 769 TL, esnaf Bağ Kur’lularda 3 bin 254 TL ve Bağ Kur tarım kapsamında yer alanlarda ise 3 bin 68 TL seviyesi görülmesi bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni