Ödemelerinizi hemen PTT üzerinden alın! Bakanlık o kişilerin hesaplarına 863 TL yatırdı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte öğrencilerin hesaplarına 863 TL ödeme yatırıldığı öğrenildi.
Ödemelerinizi hemen PTT üzerinden alın! Bakanlık o kişilerin hesaplarına 863 TL yatırdı

Her sene olduğu gibi bu sene de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Bu kapsamda burs almaya hak kazanan öğrencilere de ödeme yapılacağı öğrenildi. Ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler için verilecek olan bu bursa ilişkin detaylar da merak edilmeye başlandı.

İOKBS BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre bursu kazanan öğrencilerin hesaplarına Ekim ayından itibaren 12 ay boyunca düzenli olarak burs ödemelerinin yapılacağı öğrenildi. Konu ile ilgili genel bilgilerin yayımlanmasının ardından bursun ne kadar olduğu ve bursunu alan öğrencilerin ödemeleri nereden alabileceği gibi konular merak edildi.

BURS NE KADAR?

Her sene değişiklik gösterebilen burs ücretleri bu sene 863 TL olarak belirlenmiştir. Tüm bunların yanı sıra yapılan açıklamalara göre öğrenciler için okulların kapalı olduğu tatil dönemlerinde de bursları yatırılmaktaydı. Böylelikle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amaçlandı.

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre öğrenci ve velilerin burslarını temin edebilmesinin yolu adım adım şu şekilde açıklandı;

1. Burs ödemeleri, ilgi (b) İş Birliği Protokolü kapsamında PTT şubelerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan T.C. kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartları ile yapılacaktır.

2. 2023 yılında burs almaya hak kazanan öğrenci bilgileri 10.10.2023 tarihinden itibaren e-Okul burs modülüne aktarılacaktır. Burs almaya hak kazanan ancak daha sonradan çeşitli nedenlerle bursluluk şartlarını taşımadığı anlaşılan öğrencilerin bursluluk durumlarının iptal işlemleri, öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okul müdürlüklerince e-Burs modülü üzerinden yapılacaktır.

3. Burs ücreti ödemelerinde tereddüt edilmesi durumunda hak sahibi tarafından öncelikle PTT şubelerinden alınacak hesap hareketlerinin incelenmesinden sonra Bakanlığımızla yazışmaların yapılması gerekmektedir.