Ödemeyi BAKANLIK yapıyor! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 23 bin 975 lira destek sağlanıyor

Türkiye'de pek çok yaş grubu için geliştirilmiş olan yardım programı bulunuyor. Hükümetin aldığı kararlar kapsamında bakanlıklarca yapılan destek ödemelerine ilişkin detaylar sorgulanırken yıllık neredeyse 24 bin TL alabileceğiniz yardımı derledik.
Ödemeyi BAKANLIK yapıyor! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 23 bin 975 lira destek sağlanıyor

Türkiye, gerek hükümet gerekse belediyeler tarafından geliştirilen yardım programları kapsamında ihtiyaç sahiplerine sosyo-ekonomik destekler sağlamaya devam ediyor. Yardıma ihtiyacı olan bireylere destek elini uzatan hükümet de yardım programlarını bakanlıklar aracılığı ile hak sahiplerine ulaştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylere yönelik destek ödemeleri de devam ediyor. Hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde belirli miktarlarda ödemeler yapılıyor.

Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile, barınma, gıda, engelli, yaşlı, sağlık ve eğitim olmak üzere hak sahiplerine ulaştırılıyor. Hak sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de belirli tarihlerde yapılıyor.

odemeyi-bakanlik-yapiyor-kimlik-kartiyla-basvurana-yillik-23-bin-975-lira-destek-saglaniyor.jpg

Ekonomik durumu yetersiz olan bireylere verilen desteklerden pek çok yaş gurubu faydalanabiliyorken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerle 65 yaş üzeri vatandaşların neredeyse 24 bin liraya varan ödeme aldıkları yardımı Emlak365.com okurları için derledik.

65 YAŞ ÜZERİNE YILLIK 23972 TL ÖDEME YAPILIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli - Yaşlı yardım programı dahilinde verdiği yardımları detaylandırdı. Bu çerçevede yaşlılara nakdi yardımda bulunduğunu bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı aylığı olarak bilinen destek ödemelerini;

Sosyal güvencesi olmayan aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşini dikkate alarak gerçekleştiriyor.

odemeyi-bakanlik-yapiyor-kimlik-kartiyla-basvurana-yillik-23-bin-975-lira-destek-saglaniyor-002.jpg

Aylık olarak yapılan söz konusu destekler hak sahiplerinin hesaplarına geçerken bin 997 lira 70 kuruş olarak hesaplara yatırılıyor. Söz konusu yaşlı aylıklarının miktarı hesaplandığında yıllık 23.972,40 TL ödeme gerçekleşmiş oluyor.

screenshot-16.jpg

Aylık olarak gerçekleştirilen ödeme için 65 yaş üzeri vatandaşların kimlik kartları ile başvuru yapması yeterli olurken bu yardımdan 65 yaş üstü bireyler ile bu kişilerin vasi ya da vekili olan kişiler faydalanabiliyor.

odemeyi-bakanlik-yapiyor-kimlik-kartiyla-basvurana-yillik-23-bin-975-lira-destek-saglaniyor-001.jpg

SYDV'YE KİMLİK KARTI İLE BAŞVURU YAPMAK YETERLİ OLUYOR

65 yaş aylığı başvurusu yapacak olan vatandaşların yaşadıkları ilde bağlı bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) başvuru yapması gerekiyor. Söz konusu yardım için başvuran kişiye 'başvuru alındı' belgesi veriliyor. Başvurunun sonuçlanması ile beraber ödemeler de bir ay içinde hesaplara yatırılmış oluyor.

Emlak365.com