Öğrenciler için tarih açıklandı! Başvuru yapana 12 ay boyunca 10 GB internet bedava verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan son açıklama ile birlikte öğrencilere verilecek olan 10 GB internet için başvuru tarihleri belli oldu.
Öğrenciler için tarih açıklandı! Başvuru yapana 12 ay boyunca 10 GB internet bedava verilecek!

Milyonlarca öğrencinin beklediği an geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu sene gerçekleştirilen seçim döneminde vaat edilen öğrenciler için verilecek olan 10 GB internetin detayları açıklandı. Üniversite öğrencileri için hem vergisiz bilgisayar ve telefon hem de 12 ay boyunca verilecek olan 10 GB internet için hareke geçildi.

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı ile birlikte alınan kararlar toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında belli oldu. Toplantı esnasında pek çok önemli konuya yer verilirken bir diğer konu da öğrencilere verilecek olan 10 GB internet ve vergisiz telefonun detayları yer aldı. Bu kapsamda internetin öğrencilerin telefonlarına tanımlanacak olan tarihin de belirlendiği öğrenildi.

1079538-620x360.jpg

ÖĞRENCİLERE 10 GB VERİLECEK OLAN TARİH BELLİ OLDU!

Yapılan açıklamalara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasında devam eden görüşmeler sürerken yapılan planlamalar sonucunda öğrencilere verilecek olan 10 GB internetin Ekim ayından itibaren 12 ay süre ile verileceği öğrenildi.

Konuya ilişkin hem ücretsiz internet konusunda hem de vergisiz telefon konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan "Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz." şeklinde açıklamalar ile süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan bir diğer açıklamada da bu uygulamanın master, yüksek lisans ve açık öğretimi öğrencilerini kapsamadığı ifade edildi.