Otomobil piyasası çalkalanıyor! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili geldi!

Çin’den Türkiye piyasasına giren elektrikli otomobiller düşük fiyatları ile dikkat çekmeye devam ediyorlar. Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Çinli Leapmotor T03 oldu.
Otomobil piyasası çalkalanıyor! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili geldi!

Otomobil piyasasında elektrikli otomobillerle adeta devrim yapıldı. Tüm otomobil firmaları elektrikli otomobil çıkarabilmek için milyarlarca dolar bütçe ayırıp yeni modellerle müşterilerin karşısına çıkıyorlar. Türkiye de bu piyasaya kısa bir süre önce TOGG T10X ile giriş yaptı. Ancak Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Çinli bir model oldu.

ÇİN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDE DENGELERİ SARSIYOR

Çin’de elektrikli otomobil için uzun yıllardır yatırımlar yapılıyor. Hatta Avrupa’nın dev otomobil firmaları elektrikli otomobiller için Çinli firmalar ile ortaklık kuruyorlar. Alanında dünyada diğer firmalar için tehdit olan Çinli otomobil firmalarının ürettikleri araçların düşük fiyatlı olması rekabette onları bir adım öne çıkarıyor. Bu araçlar artık Türkiye’de de satılmaya başlarken fiyatları ile cezbediyor.

Otomobil piyasası çalkalanıyor! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili geldi!

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ ÇİN’DEN!

2015 yılında Çin’de kurulan elektrikli otomobil firması Leapmotor artık Türkiye piyasasına da giriyor. 2020 yılında üretilerek ilk defa satışa sunulan Leapmotor T03 modeli ile piyasaya girecek olan firma şehir içi kullanıma oldukça uygun bir araç olarak dikkat çekiyor. Bu otomobilin küçük boyutlu olması fark edilen diğer bir özellik olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye elektrikli otomobilde TOGG ile piyasada sahne alırken iç piyasada TOGG’u desteklemek için kısa bir süre önce Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yüzde 40 gümrük vergisi uygulamasını başlatmıştı. Bu ağır vergi yüküne rağmen Leapmotor T03 Mart ayında 699 Bin TL’den ön sipariş topladı. Bu fiyatla da Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili unvanını aldı.

Otomobil piyasası çalkalanıyor! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili geldi!

Leapmotor T03 için verilen ön siparişler 4 Mayıs’tan itibaren teslim edilmeye başlanacak. Mayıs ayından itibaren ise Leapmotor T03’ün Türkiye satış fiyatı 749 Bin TL olacak. Bu yükselen fiyat çoğu kişi tarafından yüksek bulunmaya başladı. Ancak Çin’den gelen bu aracın maliyetinin içerisinde yüzde 40 oranında gümrük vergisi bulunuyor. Eğer bu ek gümrük vergisi uygulanmamış olsaydı 699 Bin TL olan ön sipariş fiyatı 538 Bin TL, sonraki satış fiyatı ise 588 Bin TL olacaktı.