ÖTV'siz sıfır araç fiyatları Ekim 2022 listesi yayımlandı! ÖTV indirimi ile araba fiyatı 165 bin TL ucuzluyor

Sıfır araç fiyatlarında enflasyon ve döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle fiyatlar cep yakmaya devam ederken ünlü otomotiv sektörü uzmanı ÖTV'siz araç fiyatları listesini yayımladı. İşte o rakamlar...
ÖTV'siz sıfır araç fiyatları Ekim 2022 listesi yayımlandı! ÖTV indirimi ile araba fiyatı 165 bin TL ucuzluyor

ÖTV'siz sıfır araç fiyatları listesi Ekim 2022 yayımlandı! ÖTV indirimi ile araba fiyatı 165 bin TL ucuzluyor... Araba fiyatları enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş, döviz kurlarının artması ve sıfır araç stoku sorunu yaşanması nedeniyle yükselişini sürdürürken ÖTV indirimi tartışmaları da alevlenmişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama ile seçim vaadi olarak "ikinci el araç fiyatına sıfır araç satışı ve ÖTV indirimi" açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a resmi gazete ile ÖTV rakamını sıfırlama yetkisi verilmesi heyecan yaratmış, milyonlarca kişi ÖTV indirimi beklentisine girmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yaptığı açıklama ile ÖTV'siz araç satışı müjdesi bekleyen kişilere kapılarını kapatmıştı. 

ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ VAR MI, ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI GELİR Mİ?

Yükselen araç fiyatları nedeniyle vatandaş artık zorunlu olarak beklemeye geçerken bu da araç satış rakamlarının düşmesine ve otomotiv pazarının daralmasına neden olmuştu. Araç satış rakamları her geçen gün biraz daha düşmeye devam ederken otomotiv sektöründe de yeniden ÖTV indirimi ve ÖTV matrah düzenlemesi talepleri dillendirilmeye başlandı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan otomotiv sektörünün ünlü uzmanı Emre Özpeynirci ÖTV'de matrah düzenlemesinin artık zorunlu hale geldiğini bir kere daha dile getirdi. 

ÖTV'siz sıfır araç fiyatları Ekim 2022 listesi yayımlandı! ÖTV indirimi ile araba fiyatı 165 bin TL ucuzluyor

ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞ FİYATLARI NE KADAR, ÖTV İNDİRİMİ GELİRSE SIFIR ARAÇ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLUR?

Araç fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çeken Emre Özpeynirci ÖTV rakamlarına dikkat çekerek "Bugün ÖTV olmasa, sadece KDV ödesek; 400 bin TL'lik otomobili 235 bin TL'ye

500 bin TL'lik otomobili 278 bin TL'ye,

1 milyon TL'lik otomobili 555 bin TL'ye,

1.5 milyon TL'lik otomobili 833 bin TL'ye alabilirdik. Yine çok ama en azından mantıklı..." diyerek araç fiyatlarında yaşanacak olan düşüşe dikkat çekti. 235 bin liralık bir aracın ÖTV nedeni ile 400 bin liraya satıldığı belirtilirken ÖTV'siz araç satışı yapılması durumunda bu sınıfa giren sıfır araç fiyatlarında 165 bin liralık bir fiyat indirimi yapılması yani fiyatının ucuzlaması anlamına geliyor. Satış fiyatları her geçen gün artan sıfır araçlarda vatandaş ilk kez araç alanlara ya da aracını 5 sene boyunca satmama sözü veren kişilere ÖTV'siz araç satışı yapılmasını ya da ÖTV indirimi yapılmasını talep ediyor.