Özgür Demirtaş dolar kurunun bırakılırsa kaç TL'ye fırlayacağını açıkladı!

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş dolar kuru için bir açıklama yaptı. Dolar kurunun baskılandığını söyleyen Özgür Demirtaş bu baskı kaldırılırsa dolar kurunun kaç TL’ye fırlayacağını söyledi.
Özgür Demirtaş dolar kurunun bırakılırsa kaç TL'ye fırlayacağını açıkladı!

Türkiye ekonomisi ile yaptığı değerlendirmelerle dikkat çeken ve çoğunlukla da haklı çıkan ekonomistler arasında üst sıralarda yer alan Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni değerlendirmelerde bulundu. Özgür Demirtaş özellikle dolar kuru ile alakalı olarak çok net konuştu. Dolar kurunun bundan sonraki süreçlerine dair bilgi veren Özgür Demirtaş kurun yükselebileceği seviyeyi de açıkladı.

BIRAKILIRSA DOLAR KURU 25 TL’YE FIRLAR!

Dolar kurunun baskılandığını ifade eden Özgür Demişrtaş, “Dolar'ın suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu suni baskılamadan dolayı rahatsız. Dolar/TL 1.5 seviyesinden saçma sapan Yanlış ekonomi politikası ile 13-15'lere çıkınca enflasyon tetiklendi. Çalışan maliyetleri, hammadde maliyetleri fırladı.

Şimdi ise 19 seviyesinde suni olarak tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25'li seviyelere gelecek. Çünkü İhracatçının malını rahat satabileceği yer burası. Cin bir kere şişeden çıktı. Şişenin ağzını elinizle kapatmayın. Elinizi yırtıp geçecek. Yapmanız gereken şey: Merkez Bankası bağımsızlığı, liyakatli yöneticilerle yönetmekti. Bunları 183629263936193739 kere yazdım. 10 yıl boyunca yazdım. Dinlemediniz. Sonuç ortada. Elinizi şişenin üstüne koyunca şişenin içinde yarattığınız kimyevi reaksiyonu geri çeviremezsiniz…” dedi.

1.000 TL’LİK BANKNOT İSTEDİ

Finansal değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş artık 200 TL’lik banknotun ihtiyaç karşılamadığına dikkat çekerek, “Yeni Banknot çıkarılması lazım. Bakkala bile giderken yanımızda bir avuç dolusu para taşımamız gerekiyor. 500 ve 1.000 TL’lik banknotları çıkarın. Olan oldu.” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası’nın 500 TL ve 1.000 TL şeklinde banknotlar çıkaracağı geçtiğimiz aylarda kamuoyunda iddia olarak yer bulmuştu. Ancak bu durum Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlanarak böyle bir çalışma olmadığı kamuoyuna duyurulmuştu.