Özgür Demirtaş'tan faiz kararının ardından Merkez Bankası açıklaması! Tebrik ederim

Ekonomist Özgür Demirtaş bugün gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından açıklanan faiz kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Özgür Demirtaş'tan faiz kararının ardından Merkez Bankası açıklaması! Tebrik ederim

Bugün saat 14:00'da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda Eylül ayı politika faizi belli oldu. Konuya ilişkin henüz Merkez Bankası tarafından açıklama gelmeden önce Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda TCMB'na seslenerek bir çağrıda bulundu.

Demirtaş tarafından yapılan açıklamalarda "Merkez Bankasına kibar bir uyarı yapmak istiyorum. Bugünkü faiz kararı çok önemli. Doğru adım atılması halinde ilk tebrik edenlerden olacağım (500 baz Puan ve üstü). Ancak Faiz kararı sonrası Merkez veya Kamu Bankaları Dolara Müdahale etmemeli. Boşuna rezerv yakmamalıyız. Lütfen bu hataya düşmeyelim." şeklinde ifadeleri ile dolara müdahale edilmemesi konusunda bir çağrı yapıldı.

500 BAZ PUAN ARTIRIMINA GİDİLDİ!

Ardından PPK toplantısının tamamlanması ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı. Gelen açıklamalarda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 30'a yükselirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge Repo faizinde 500 baz puan artışa gidildiği öğrenilmiş oldu.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 25,00'ten yüzde 30,00'e yükseltildi. Hafize Gaye Erkan'ın başkan olmasının ardından yapılan üç toplantıda toplam 1650 baz puan Faiz artışına gidildiği gözlemlendi.

Kararların duyurulmasının ardından ise Ekonomist Özgür Demirtaş tarafından konu ile ilgili bir yeni açıklama daha geldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ AÇIKLADI!

Açıklanan faizin ardından Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merkez Bankasını kararından ötürü tebrik ederim. Bu kararların devamını dilerim. Ayrıca ilk dakikalarda Dövize sert müdahale yapmadıkları için de tebrik ederim... Daha çok yolumuz var." şeklinde ifadeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı tebrik ettiğini duyurdu.