Paralar bugün yatıyor! EYT’liler dikkat, banka hesaplarınızı kontrol edin!

EYT’li olup emekli olan bazı vatandaşlara bugün ödeme yapılacağı SGK tarafından açıklandı. SGK bu ödemelerin onayını verirken EYT’lilerin hesaplarına paralar yatmaya başladı.
Paralar bugün yatıyor! EYT’liler dikkat, banka hesaplarınızı kontrol edin!

Türkiye’de uzun yıllar emeklilik mücadelesi verdikten sonra 24 yıl sonra haklarını geri alan EYT’liler için emeklilik süreci 3 Mart’ta başlamıştı. O tarihten bugüne kadar yaklaşık 1,8 milyon EYT’li emekli olmak için SGK’ya başvuru yaptılar. 400 bin EYT’li ise emekli olma hakları olmalarına rağmen şimdilik herhangi bir başvuruda bulunmadılar. Toplamda 2,2 milyon EYT’linin ilk aşamada emeklilik imkanından yararlanmaları bekleniyordu.

ÖDEMELER YAPILIYOR!

EYT’lilerin emeklilik başvurularını inceleyen SGK başvuru sırasında göre işlemleri tamamlamaya devam ediyor. Bu süreçte biraz yığılma olduğu için gecikme yaşanabiliyor. Emeklilik işlemi tamamlanan EYT’lilerin bir kısmı ödemelerinin tamamını aldılar. Ancak Ramazan Bayramı’na işlemleri yetişmeyen EYT’lilere emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılamamıştı. SGK tarafından bir açıklama yapılarak 30 Nisan tarihinden önce emekli maaşı almaya hak kazanan EYT’lilerin emekli bayram ikramiyelerinin bugün banka hesaplarını yatırılacağı bildirildi. Buna göre EYT’lilerin bir kısmı için bugün geçmiş emekli bayram ikramiyesini alma günü olacak.

HAK KAYBI OLMAYACAK!

EYT’li olup Mart ayında emeklilik başvurusu yapanlar arasında Nisan ayında işlemleri tamamlanmayan vatandaşlar olabilir. Bu kişiler henüz emekli maaşlarını alamadıkları gibi emekli bayram ikramiyelerini de alamadılar. Ancak Mart ayında başvuru yapıldığı için emekli maaşı hesaplaması 1 Nisan’dan itibaren yapılacak. Bu kişilerin işlemleri tamamlandığında hem içeride biriken maaşlarını hem de Ramazan ayı emekli bayram ikramiyesi ödemesini alabilecekler.

NİSAN AYINDA BAŞVURANA ÖDEME YOK!

Ramazan ayının hemen öncesinde ödenen emekli bayram ikramiyesinden çoğu EYT’li yararlandı veya yararlanacak. Ancak EYT’den emekli olmak için başvurularını Nisan ayında yapanlara bu imkan verilmeyecek. Nisan ayında başvuru yapanların emekli maaşları 1 Mayıs tarihinden itibaren hesaplanıyor. Dolayısıyla Ramazan ayı emekli bayram ikramiyesini kaçırmış olacaklar. Bu lişiler bir sonraki bayran olan Kurban bayramında emekli bayram ikramiyesi alabilecekler.