Piyasalar kritik haftaya başladı! Altın, dolar ve euro ne kadar oldu?

Yeni haftanın başlamasıyla beraber piyasalarda işlemler yeniden yapılmaya başlandı. Bugün altın, dolar ve euro ne kadar oldu? Yeni haftanın ilk fiyatları neler?
Piyasalar kritik haftaya başladı! Altın, dolar ve euro ne kadar oldu?

Türkiye’de çok kritik bir yeni haftaya giriş yapıldı. Çoğu ekonomist bu haftanın seçim haftası olmasından dolayı piyasalar için yılın en kritik haftası değerlendirmeleri yapılıyor. Seçim sonuçlarına göre piyasalar yeniden şekillenebilecek. Ayrıca beklentiler bu hafta yeniden belirlenebilecek. Bunun yanında piyasalarda oynaklığın artması beklenirken yatırımcılara varlıkları ile çok fazla oynamamaları ve kesinlikle al-sat yoluna başvurmamaları ikazları yapılıyor. Peki yeni haftaya piyasalar nasıl başladı? Altın, dolar ve euro kurları için yeni fiyatlar neler?

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın piyasasında geçtiğimiz haftanın son işlem gününde büyük bir sarsıntı meydana gelmişti. ABD tarım dışı istihdam verileri ile fiyatlarda ciddi düşüşler olmuştu. Hafta sonunun ardından yeniden işlemler başlarken altın piyasasında suların durulduğu görülüyor. Ons altın yeniden 2.020 dolar üstüne fırlarken şu anda 2.022 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Gram altında ise 1267 TL fiyatı ile işlemler yapılıyor. Kuyumcularda gram altının fiyatı ise 1.397 TL’den satış işlemi görüyor.

DOLAR KURUNDA YENİ HAFTANIN FİYATI!

Dolar kurunda bir süredir hafif bir yükseliş ivmesi bulunuyor. Sabah ilk olarak 19,50 TL barajını aşan dolar kuru yeniden 19,49 TL’ye geriledi. Ancak oluşan ikili kur sisteminden dolayı serbest piyasada bu fiyatlarla dolar kuru işlemi yapmak mümkün değil. Dolar kuru serbest piyasada 20,51 TL’den işlem görüyor.

EURO KURU NE KADAR OLDU?

Dolar kurunda olduğu gibi euro kurunda da ikili kur sistemi uygulanıyor. Serbest piyasada şu anda euro kurunun satış fiyatı 22,61 TL olarak uygulanıyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre ise euro kuru 21,54 TL’den işlem görüyor. Merkez Bankası’nın açıkladığı euro kuru ile de işlem yapmanın imkanı bulunmuyor.