Promosyon alanlara güzel haber! KDK kabul ederse geriye dönük 3 senelik enflasyon farkı parası ödenecek

Maaş promosyonları rakamları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken konu hakkında bir son dakika açıklaması daha geldi. 3 yıllık sözleşmeye imza atan herkesi ilgilendiriyor, enflasyon zammı ile rakamlar artabilir!
Promosyon alanlara güzel haber! KDK kabul ederse geriye dönük 3 senelik enflasyon farkı parası ödenecek

Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından alınan karar milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Bankaların vermiş olduğu maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılması yönündeki talep KDK tarafından kabul gördü. 

KDK tarafından gelen enflasyon düzenlemesi taleplerinin ilgili kurumlarla görüşülmek üzere işleme alındığı belirtildi. 2021 senesinde Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ile bankalar arasında atılan imzalar kapsamında 3 seneliğine aynı banka üzerinden maaş almak için anlaşma yapan kişilerin enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle mağdur olduğu belirtilen başvurular kabul gördü. 

3 YILLIK MAAŞ PROMOSYONU İÇİN İMZA ATAN HERKESİ KAPSIYOR: ENFLASYON DÜZENLEMESİ İLE ZAM GELEBİLİR! 

Başvuru sahibi banka ile atılan imzalar kapsamında aylık 111 TL ödendiğini bunun da 3 yıllık karşılığının yaklaşık 4 bin TL olarak peşin ödendiğine dikkat çekilerek rakamın yükselen enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekildi. Promosyon ödemesi alan kişilere banka promosyon tutarında da enflasyondaki artışa göre artış yapılması, çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde çalışanlara yatırılması talep edildi. 

 Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından daha önce sürekli olarak maaş promosyonu rakamlarının güncellenmesi talebinin de reddedildiği hatırlatılan talep dilekçesinde bu rakamın da sürekli olarak revize edilmesi istendi. Talebin KDK tarafından kabul görmesi durumunda hem düşük promosyon alan emeklilere enflasyon farkı ödenecek hem de emekli maaş promosyonları enflasyon oranlarına göre düzenli olarak güncellenecek. KDK 'nın yapacağı görüşmeler sonrasında alınacak olan karar emeklilerin maaş promosyonlarına da yön verecek. 

 EN YÜKSEK MAAŞ PROMOSYONU HANGİ BANKADA?

Emekli maaş promosyonu konusunda özel bankalar yeniden sahaya dönerken ödenen en yüksek maaş promosyonu rakamı TEB tarafından 8 bin TL'ye yükseltilmişti. Maaş üzerinden net ödenen rakama ek olarak emekli maaşını getiren yakınlarına ek promosyon ödül parası olarak ödenen 2 bin 500 liralık rakam ile en yüksek emekli maaşı promosyonu bazı bankalarda 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.