Resmi Gazete'de yayınlandı! Milyonlarca vatandaş ödeme yapmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği bedava doğalgaz ile alakalı karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kimlerin, hangi tarihlerde ücretsiz doğalgaz kullanabilecekleri yayımlanan kararla kesinleşti.
Resmi Gazete'de yayınlandı! Milyonlarca vatandaş ödeme yapmayacak!

Karadeniz doğalgazının karaya çıkarılması ile beraber geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara doğalgaz müjdeleri verilmişti. Bu müjdelere göre konutlarda Mayıs ayında çıkacak faturaların tamamı devlet tarafından karşılanacaktı. Ayrıca yine konutlarsa mutfak ve su ısıtmada kullanılan doğalgaz için 1 yıl boyunca her ay 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilecekti. Bu ücretsiz doğalgaz ile alakalı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlanarak Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi.

BEDAVA DOĞALGAZ KARARI!

İlgili karara göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında oluşturulacak ilk doğalgaz faturasında sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan tüm doğalgaz faturalarında 25 metreküpe kadar olan kısım için oluşacak sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Aynı kararın bir diğer maddesinde yer alan ibareye göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 20 Mart 2023 tarihli ve 6974 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında tahakkuk ettirilecek ilk faturadaki doğalgaz tüketimlerinin 30 günlük kısmına tekabül eden sistem kullanım bedelleri de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Ayrıca sistem kullanım bedellerine dair tahakkuk edecek olan diğer tutarlar da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Milyonlarca vatandaş ödeme yapmayacak!

EPDK BELİRLEYECEK!

Ücretsiz doğalgaz ile alakalı olarak alınan kararın uygulanmasındaki usul ve esaslar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın görüşü alınarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenecek.

Yayımlanan bedava doğalgaz kararı ile beraber vatandaşların kullanacakları bedava doğalgaz artık resmileşti. Buna göre Mayıs ayı içerisinde yazılması gereken ilk doğalgaz faturası devlet tarafından ödenecek. Aynı şekilde Gelecek yılın Mayıs ayına kadar gelecek her doğalgaz faturasının 25 metreküplük kısmını da devlet ödeyecek. Böylece 1 yıla yayılmak kaydıyla vatandaşlara 300 metreküp bedava doğalgaz verilmiş olacak.