Rüzgar tersine dönüyor! Uzman isim en yüksek seviyeye çıkacak diyerek Ekim ayını işaret etti

Yatırımcıların merakla beklediği açıklama geldi! Ekim ayına kısa bir zaman kala yatırım araçlarından hangisinin değerleneceği konusunda uzman isimden açıklama geldi.
Rüzgar tersine dönüyor! Uzman isim en yüksek seviyeye çıkacak diyerek Ekim ayını işaret etti

Altın ve dolar kurunda yaşanan hareketliliğin ardından son dönemde pek çok vatandaş bu süreç içerisinde yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında merak edilenleri paylaşmaya başladı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından ise Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından Ekim ayı içerisinde değer kazanacak olan yatırım araçları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamalara göre özellikle altında büyük değişimlerin görülebileceğine yönelik bilgiler verildi.

ONS ALTINDA SON DURUM!

İlk olarak piyasalar hakkında değerlendirme yapan İslam Memiş, "Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900 – 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1.930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında." şeklinde konuştu.

Bununla birlikte “Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.” ekim ayını işaret ederek rüzgarın tersine döneceğinden bahsetti.

YENİ REKOR KIRILACAK!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Memiş tarafından "FED’e kadar baskı altında kalacak, FED sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi” şeklinde ifadelere yer verildi.

Yeniden ekim ayını işaret eden İslam Memiş, Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında" ifadeleri ile de yeni bir rekora imza atılacağından bahsetti.