Seçim öncesi dolar ve altın yorumu! Ünlü ekonomist fiyat tahminlerini açıkladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın ve dolar kuru ile alakalı olarak yeni bir değerlendirme yaparak önemli tespitlerde bulundu. Altın ve dolar kurunda fiyat yükselişi olacak mı?
Seçim öncesi dolar ve altın yorumu! Ünlü ekonomist fiyat tahminlerini açıkladı!

Altın ve dolar kuru ile alakalı olarak son günlerde fiyatların hangi yöne hareket edeceğine dair merak gittikçe artıyor. Pazar günü yapılacak olan seçimlerin bu fiyatları nasıl etkileyeceği sorusuna cevap aranıyor. Seçim gündemine bağlı olarak finansal analizde bulunan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu beklentilerini kamuoyuna açıkladı.

ONS ALTINDA 2.100 DOLAR HEDEFİ!

Altın fiyatlarına dair değerlendirmesini yapan Tunç Şatıroğlu, “Altında şu anda hareketli ortalamadan yukarı doğru dönüş oldu. Bu hafta Çarşamba günü ABD’de önemli veriler var. Altında yönün yukarıya doğru olduğunu düşünüyorum. Arada dalgalanmalar olabilir ama ons altının 2.100 dolar seviyesine gideceğine inanıyorum. Altın aşağıya gelse gelse 1.995 dolara gelir sonra 2.100’e çıkar.

Altın alımı yapmak isteyenlerin ABD enflasyonunun açıklanmasını beklemeye gerek yok. FED sonuçta pozitif reel faiz veriyor. Enflasyon ile bir denge kuruldu ve rakamları pek etki yapmayacaktır. ABD’de bu ay enflasyonda düşüş beklenmiyor. ABD’de enflasyon geçtiğimiz yıl Haziran ayında zirve yapmıştı. Dolayısıyla Temmuz enflasyonu ile baz etkisi ile düşüş olacak. Bu da Ağustos ayında açıklanacak. Sonraki ilk FED toplantısı 20 Eylül’de olacak ve faiz indirimi o zaman gündeme gelecek. Altın alacak olan ne zamanı sormaması lazım alımı yapmalıdır. Haftalardır altın alacaksanız alın diyoruz.” dedi.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇECEK Mİ?

Dolar kuru hakkında piyasa tahminini yorumlayan Tunç Şatıroğlu, “Dolar kuru ile alakalı olarak kafalar karışık. Dolar yorumu yapmıyorum istibdat yasası geldiğinden beri. Genel anlamda ciddi bir sıkıntı var. Merkez Bankası rezervleri azalıyor, altınlar da satılıp dövize dönüşüyor. Seçimden sonra kim kazanırsa kazansın dolarda yukarı yönlü hareket olacaktır. İkinci tura kalırsa olmayabilir. O zaman ikinci turdan sonra olacaktır. Cari açık veriyorsunuz, rezerviniz az, KKM’den paralar dönecek, kur düşük kalırsa ve faiz de düşük kalırsa dolara olan talep artacak ve dolar kuru yükselecek.

İthal bir ürün almayı düşünüyorsanız, ertelediyseniz ve imkanınız da varsa daha ertelemeyin. Şurada seçime kadar süreniz kaldı. Siparişinizi verin ve alın. Sonrasında dolar kuru yükselecektir ve sizin ödeyeceğiniz para da artacaktır. Bu ortamda yapılacak başka da bir yatırım yok.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yatırım yapacak olanlar ilgili kurumlardan profesyonel danışmanlık hizmeti almalıdırlar.