SGK Başmüfettişi EYT müjdesi verdi 90 gün süresi var başvuru yapan EYT'lilere SGK'dan 3 maaş avans ödenecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları için bugün peş peşe flaş son dakika gelişmeleri yaşanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 15 Ocak tarihini işaret etmişti. Emekli maaşı almak için bekleyen emeklilere 90 gün şartı ile SGK'dan 3 maaş avans müjdesi geldi!

Milyonlarca kişinin gün saydığı EYT yasası hakkında bugün peş peşe önemli son dakika gelişmeleri yaşanırken EYT'de mutlu sona yaklaşıldı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile emeklilik hakkını kazanmak için gün sayan milyonlarca kişi ilk maaşını alacakları günü beklemeye devam ediyor. 

Emekli maaşı almak için yasanın çıkmasını bekleyen kişiler başvuru yoğunluğu yaşanması durumunda ödemelerin gecikmesinden çekinirken konu hakkında son dakika açıklaması Sosyal Güvenlik Uzmanı ve eski SGK Baş Müfettişi olan İsa Karakaş tarafından yapıldı. İsa Karakaş resmi sosyal medya hesabından yayımladığı videosu ile merak edilen soruları yanıtlarken 90 günlük süreye dikkat çekerek EYT'lilere 3 maaş avans hatırlatmasında bulundu. 

EYT İLE EMEKLİ OLANLARA SGK 3 MAAŞ AVANS ÖDEMESİ YAPACAK MI?

EYT'de mutlu sona doğru adım adım yaklaşılırken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Sosyal Güvenlik Uzmanı ve eski SGK Baş Müfettişi olan İsa Karakaş tarafından yapıldı. Karakaş sosyal medya hesabından yayımladığı videosu ile "Merhaba değerli arkadaşlar. Çok sayıda EYT'li değerli arkadaşımız EYT yasasının meclise gelmesine sayılı günler kala ne zaman emekli maaşı alacaklarını ve sosyal güvenlik kurumundan avans alıp alamayacaklarını sormaya başladılar. 

SGK Başmüfettişi EYT müjdesi verdi 90 gün süresi var başvuru yapan EYT'lilere SGK'dan 3 maaş avans ödenecek!

Bazı arkadaşlarımız yasa çıktı yığılma olması durumunda SGK maaşlarımızı geç bağlarsa hak kaybımız olacak mı? diye bana soruyor. EYT yasasının ben 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile yürürlüğe girmesine bekliyorum. Ancak EYT'den emekli olmak için sizin mutlaka başvuru yapmanız gerekecek.

EYT'LİLER NASIL EMEKLİ OLACAK, BAŞVURU YAPMAYANLAR EMEKLİ OLUR MU, TAHSİS VE TALEP FORMU NASIL TEMİN EDİLİR?

SGK kendiliğinden sizi emekli yapmaz. Tahsis ve talep formu var onu doldurup verecekseniz ki size SGK sizi emekli edip emekli maaşı versin. Bu formu dolduran kişiler emeklilik hakkı elde edecekler. Ama bu formu doldurmanız ve EYT'li olmanız avans almanız için yeterli değil. 

Diyelim ki çok yoğun bir başvuru oldu ve aradan 90 günlük bir süre geçti. Bu durumda SGK bu durumda size avans verir. Bağlanacak aylığın net asgari ücret rakamı olarak hesaplanacak 3 maaş avans alabilir. Ancak başvuru yapan ve 90 gün boyunca maaşının bağlanmaması şartı aranacak" diyerek şartları sıraladı.