SGK Uzmanı açıkladı! Emekli olmayı bekleyenler için tarih vererek müjdeli haber duyuruldu

Emekli olmayı hayal eden vatandaşlar dikkat! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek müjdeli haberi duyurdu.
SGK Uzmanı açıkladı! Emekli olmayı bekleyenler için tarih vererek müjdeli haber duyuruldu

Bugün Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 4A SGK ve 4B BAĞ-KUR'dan emeklilik bekleyen vatandaşlar için önemli duyuruyu yayımladı. Son dönemde emekliliği bekleyen vatandaşlar için detayların merak konusu olmasının ardından uzman isim tarafından yapılan bu açıklama milyonlarca kişiye heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrasında milyonlarca vatandaşın emekli olması ile birlikte emeklilik için prim günü sayan vatandaşlar için de yeni bir gelişmenin yaşanacağı öğrenildi.

SGK UZMANI TARİH VEREREK AÇIKLADI!

Uzman İsim Erdursun tarafından yapılan açıklamalarda 1 Ekimde Meclis'in açılmasıyla birlikte BAĞ-KUR emeklilik süresiyle ilgili önemli bir yasal düzenlemenin de gündeme geleceği öğrenildi. Yapılan açıklamanın ardından BAĞ-KUR prim gün sayısının 9000'den 7200 güne düşeceği haberleri milyonlarca vatandaş için emeklilik kapılarının aralanacağı ifade edildi.

Ekim'de TBMM'de Bağ-kur'lular için önemli bir yasal düzenleme olacak.
Bağ-kur prim gün sayısı 7200 güne düşecek haberleri yer yerde yayınlanıyor.
Bağ-kur'da erkekler 9000 günle emekli oluyor, prim günü 7200 güne düşecek, öyleyse kadınlarda da 7200 günle emeklilik 5400 güne mi düşecek.
Bağ-kur'lu derken kimleri kapsayacak, tüm Bağ-kur'luları kapsayacak mı?

  • Şirket ortakları
  • Şahıs işletmeleri
  • Basit usul işletmeler
  • İsteğe Bağlı prim ödeyenler
  • Yurtdışı borçlanması yapanlar

Yani son 1260 günden daha fazla sigorta primi Bağ-kur olan herkesi kapsayacak mı, işte bu durum bilinmiyor. Yasa teklifi meclise geldiğinde öğreneceğiz...