SGK uzmanı asgari ücret zammında öne çıkan rakamı duyurdu! Çalışanların yüzü gülecek

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağına dair araştırmalar yaparken SGK uzmanı İsa Karakaş'tan önemli açıklamalar geldi. İşte yıl sonu asgari ücretin yeni tutarı...
SGK uzmanı asgari ücret zammında öne çıkan rakamı duyurdu! Çalışanların yüzü gülecek

Sosyal Güvenlik baş uzmanı İsa Karakaş ise en az %60 oranında bir artış olmasının altını çizerken milyonlarca çalışan yıl sonundaki oranın merakla beklenmesi araştırmalara neden oldu. Asgari ücret hem çalışanların hem de işverenlerin maliyetini etkileyen önemli faktördür. Asgari ücrete yüzde 60 oranında zam yapılması tahminler arasında yer almaktadır...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ile ilgili soruları yanıtlarken enflasyona karşı önemli adımlar atılacağına değinirken vatandaşların enflasyona karşı ezilmeyeceğine vurgu yapıldı. Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun toplamında Aralık ayının ilk haftasında kararlaştırılacağı açıklandı. işçilerin ve işverenlerin bakanı olduğunu belirten Işıkhan, refah seviyesinin üst seviyeye çıkmasının amaçladığı belirtirken ihracatçılarımızın uluslararası rekabet gücünü zayıflatmayacak bir şekilde yapılacağını ifade etti.

Asgari ücrete yüzde 60 zam

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 60 ARTIŞ

Geçtiğimiz yı Aralık ayında asgari ücrete %54.66 oranında zam yapıldığının altını çizerken bu zamla beraber asgari ücretin 17 bin TL'ye dayanacağını açıkladı. Karakaş, bu yıl ise enflasyonun çok daha yüksek olduğunu, Temmuz-Aralık ayı enflasyonunun %37-38’i seviyelerine ulaşacağını duyurdu.

Ülkemiz genelinde bütün sektörlerde ve işyerlerinde aynı şekilde uygulamalar yapılırken bazı sektörlerde asgari ücret çok yüksek seviyelere ulaşacak.