SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Kimler yaş şartı olmadan hemen emekli olacak, EYT ile emekli olanlar kaç TL maaş alacak?

EYT için geri sayım hızlanırken EYT çıkınca hemen emekli olacaklar ve EYT ile emekli olanların alacakları emekli maaşı merak konusu olmuştu. EYT emekli maaşı hesaplama, EYT'de emeklilik maaşı aylığı ne kadar, kaç TL olacak, nasıl hesaplanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT için hükümet sonunda beklenen müjdeli haberi vermiş ve EYT yasası için çalışmanın başladığı ilan edilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bakanlık bünyesinde kurulan çalışma grubu ile EYT çalışmalarına başlandığı ilan edilmişti. 

EYT üzerinde farklı formüller üzerinden yapılan çalışma ile yeni yol haritasının oluşturulduğunu belirten Bakan Bilgin yaptığı açıklaması ile EYT'nin çıkacağı tarihi bu sene sonu Aralık ayı ya da en geç Ocak 2023 olarak duyurmuştu. EYT'nin  çıkarılacağı haberi büyük heyecan uyandırırken artık EYT'den kimlerin yararlanabileceği, EYT ile emekli olanların alacakları maaş gibi konular araştırılmaya başlandı. 

KİMLER EYT'Lİ SAYILIYOR, EYT KAPSAMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar isimlerinin baş harflerinden oluşturulan EYT 'liler sadece yasanın çıkması nedeni ile yaş şartı engeline takılan kişileri kapsıyor. Yani ilk işe giriş tarihi Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler EYT'li sayılıyor. 

 EYT ÇIKINCA KİMLER HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK, EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

Konu hakkında farklı pek çok rakam ve açıklama basında yer alıyor. EYT konusunda yürüttüğü çalışmalar ile başından beri sürece destek veren EYT mağdurlarının sesini duyurmak için çalışan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı paylaşım ile merak edilen çok sayıda soruya yanıt verdi. 

Erdursun "SSK’da 5000 gün ile yaş şartı olmadan 3600 günle kadınlarda 50, erkeklerde yaş şartı ile emeklilik olacaktır. Bağ-Kur ve Emekli Sandığında ise kadınlar 7200, erkekler 9000 günle yaş şartı olmadan, 5400 günle ise K 50, E 55 yaş şartı ile emeklilik hakkı verilir diye düşünüyorum…" diyerek kısmi emeklilik ve tam emeklilik için belirlenecek olan gün şartlarına dair açıklamalarda bulundu. 

SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Kimler yaş şartı olmadan hemen emekli olacak, EYT ile emekli olanlar kaç TL maaş alacak?

EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA TABLOSU! EYT NASIL HESAPLANACAK, KISMİ / ERKEN EMEKLİLİK MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Emeklilik maaşı için hesaplama konusunda da açıklamalar yapan Erdursun, canlı yayında EYT emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT'den yararlanarak emekli olacak kişilerin ortalama emekli maaşlarının 4 bin 200 TL olacağını söyledi.