SGK Uzmanı emeklilerin alacakları zam oranlarını duyurdu!

Emeli maaşlarına yapılacak olan zam oranı merak konusu olurken bugün SGK Uzmanı Özgür Erdursun önemli açıklamalarda bulundu.
SGK Uzmanı emeklilerin alacakları zam oranlarını duyurdu!

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında Ocak ayında yapılması beklenen zam oranları yer aldı. Bugün Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu.

EMEKLİLERİN ALACAĞI ZAM ORANINI AÇIKLADI!

Uzman isim Özgür Erdursun tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda hem enflasyon hakkında yapılan değerlendirme hem de zam açıklaması şu şekilde verildi;

"1 Temmuz’da emekliye yapılan %25 oranında zam! TÜİK verilerine göre 3 ayda eridi! 3 aylık enflasyon %25.10! Ekim ayında emekli aylıklarına seyyanen artış olması gerekiyor. Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor!

TÜİK Eylül ayı enflasyonunu yüzde %4.75 olarak açıkladı. TÜİK OVP’de hedeflenen %65’i tutturacak! Memura, memur emeklilerine %47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %38 zam (enflasyon farkı) çıkacak, seçim öncesinde %50’ye tamamlanacak!"

screenshot-97.png

EYLÜL AYI ENFLASYONU AÇIKLADI!

Enflasyon rakamlarına belirlenecek olan zam oranları bu nedenle merak konusu olurken bugün TÜİK tarafından Eylül ayı enflasyon oranı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Eylül ayı için enflasyon oranı şu şekildeydi; "TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %4,75, bir önceki yılın Aralık ayına göre %49,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,53 ve on iki aylık ortalamalara göre %55,30 olarak gerçekleşti."

Bu açıklamanın ardından 12 aylık periyotun 9. ayı için de enflasyonun belirlendiği ifade edildi.