SGK uzmanı Özgür Erdursun az önce duyurdu! 1999 öncesi stajyer ve çıraklık süreleri konusunda yeni gelişme, onlar da EYT'li olacak

1999 öncesi staj sigortası ve çıraklık-sigortası olanlar için son dakika gelişmesi yaşandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun staj sigortası başlangıç sayılacak-mı son dakika 2022 müjdesi ile beklenen açıklamayı yaptı.
SGK uzmanı Özgür Erdursun az önce duyurdu! 1999 öncesi stajyer ve çıraklık süreleri konusunda yeni gelişme, onlar da EYT'li olacak

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu EYT yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmaya devam ediyor. İlk olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklama ile EYT tarihi verilirken son olarak ise SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklama ile staj mağdurları ve çıraklık sigortası mağdurlarının beklediği müjdeli haber verildi. 

1999 öncesi staj sigortası olan ancak ilk işe giriş tarihi 1999 sonrası olan ya da çıraklık sigortası için benzer durumda olan binlerce kişi ne yazık ki EYT kapsamı dışında kalmıştı. Bu kişiler uzun süredir EYT yasası kapsamında kendi durumlarının da düzenlemeye gidilmesini ve kapsam içerisine alınmalarını talep ediyorlardı. 

STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK-MI SON DAKİKA 2022?

Staj sigortası ya da çıraklılık sigortası mağdurları kendilerinin de EYT yasası kapsamı içerisine alınmasını talep ederken uzun süredir bu nedenle gündem yaratmaya çalışıyorlardı. Konu hakkında son dakika açıklaması ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapıldı. 

Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında "Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi emeklilik için sigorta işe başlama tarihi sayılacak ve 08.09.1999 tarihine kadar ilk işe başlamaları staj ve çırak olanların da EYT’li olmasının önü açılacak! Çalışmayı @vedatbilgn doğruladı…" diyerek stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi için beklenen müjdeli haberi verdi.

Söz konusu düzenleme hayata geçirildiği takdirde prim ödeme gün tarihi 1999 senesi olmasına rağmen staj ve çıraklık sigortası tarihi 9 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olanlarda EYT kapsamına dahil edilecekler. EYT yasası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu şekilde imzalanırsa binlerce kişinin de EYT'li sayılacağı ve erken emeklilik hakkı elde edeceği belirtilirken, bu kişiler işe giriş ve prim ödeme tarihi arasındaki fark nedeniyle mağdur oluyordu. Staj borçlanması ve çıraklık sigortası borçlanma hakkı mı yoksa başka bir düzenlemenin mi geleceği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.